2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Megfesthetik Széchenyi álmait

2010. március 17. 15:12 MTI

Széchenyi István reformkori törekvéseit és megvalósult álmait megörökítő képzőművészeti alkotásokkal jelentkezhetnek 7-18 éves fiatalok a Széchenyi álma című pályázatra május végéig.

A Széchenyi Tudományos Társaság, valamint a Diadal Úti Általános Iskola és helyi partneriskolája, a Bartók Béla Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nemzetközi rajzpályázatot hirdetett 7-18 év közötti fiataloknak. A beérkezett alkotásokat két életkori kategóriában, 7-12 éveseknek és 13-18 éveseknek, valamint hagyományos és számítógépes kategóriában hirdetik meg.

A szervezők olyan pályaműveket várnak, amelyek az adott életkori szinten a hagyományos, azaz festészet és grafika, vagy elektronikus grafika eszközeivel jelenítik meg Széchenyi István reformkori törekvéseit és megvalósult álmait a tudomány, kultúra, színház, politika, pénzügyi élet, közlekedés világából, valamint az irodalom, mezőgazdaság, sport, fürdőzés, illetve egyéb témakörben, kihasználva az emberi képzelőerő adta lehetőségeket.

A tájékoztatás szerint a pályázat kiírói szívesen fogadnak olyan műveket is, amelyek kompozíciójukban egyszerre utalnak az eredeti 19. századi gondolatra, de felmutatják ennek 21. századi jelenét és jövőjét is. További részleteket az érdeklődők a http://diadal.hu oldalon olvashatnak. A pályázat beérkezési határideje május utolsó napja.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár