2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Ki tud többet az elmúlt 30 évről?

2007. március 14. 13:30

Idén harminc éve, 1977-ben jelent meg a SIÓ Magyarországon. A gyümölcslé gyártója ezért a középiskolások számára "Ki tud többet az elmúlt 30 évről?" címmel indít vetélkedősorozatot.

Idén harminc éve, 1977-ben jelent meg a SIÓ márkanév Magyarországon. E harminc év alatt rengeteg minden történt hazánkban és külföldön egyaránt: gyökeresen megváltoztak politikai, gazdasági és kulturális körülményeink, és felnőtt egy generáció, amelynek nincsenek emlékei a rendszerváltás előtti időszakról, hiszen akkor születtek.

A SIÓ gyümölcslé gyártója, a SIÓ-ECKES Kft. fontosnak tartja, hogy a jubileum alkalmából erre a harminc esztendőre, az ezalatt lezajlott változások jelentőségére a mai középiskolások figyelmét is felhívja. Ezért a cég úgy döntött, hogy számukra `Ki tud többet az elmúlt 30 évről?` címmel vetélkedősorozatot indít, amelyen az induló csapatok összemérhetik e három évtized történelmével és kultúrájával kapcsolatos tudásukat.

A vetélkedőn 5 fős magyarországi középiskolai csapatok indulhatnak, iskolánként több csapat is jelentkezhet. A csapattagok életkora 14-19 év lehet. A csapatok egy fő vezetőtanárral nevezhetnek, egy tanár csak egy csapattal indulhat. A jelentkezési lapot a www.sio77.hu oldalról lehet letölteni, és a [email protected] címre kell elküldeni.

A regisztráció határideje: 2007. április 11.

A vetélkedő három fordulós. A regisztrált csapatoknak a www.sio77.hu oldalon közzé tett elméleti és kreatív feladatokat kell teljesíteniük. Az első forduló feladatait április 11-én teszik közzé, és április 18-ig kell beküldeni. Az első forduló után továbbjutott csapatok listája és a második forduló feladatai április 25-én lesznek elérhetők, és azokat május 10-ig kell megoldani. A döntőbe került csapatok listáját május 18-án jelentetik meg. Mivel a második és a harmadik fordulóban filmmel, videóval és reklámmal foglalkozó feladatok is lesznek, a jelentkező csapatokat arra kérik, hogy ilyen érdeklődésű csapattársat is válasszanak.

A döntőre, amelyen az öt legjobb csapat vehet részt,  június 6-án kerül sor élőben, Budapesten, egész napos vetélkedő keretében.

Fődíj: a győztes 5 fős csapat tagjainak a SIÓ-ECKES öt éven keresztül fizeti az egyetemi tandíját. Az első helyezett csapat vezetőtanára 50 ezer forintos könyvutalványt kap. (Az ösztöndíj támogatás 3+2 éves rendszerben (3 év alapképzés és 2 év mesterképzés), magyarországi tanintézményben történő tanulmányokra vonatkozik. Elveszíti a jogosultságát az a hallgató, aki évet ismétel, tanulmányait megszakítja, évet halaszt vagy átlaga egy félévben 4,00 alá csökken. Félév végén a leckekönyv másolatával kell igazolni a tanulmányi eredményt. A SIÓ-ECKES a győztesekkel erről szerződést köt.)

Második díj: a második helyezett csapat tagjainak a SIÓ-ECKES fizeti az első egyetemi év tandíját. A második helyezett csapat vezetőtanára 30 ezer forintos könyvutalványt kap. (Az ösztöndíj támogatás csak magyarországi tanintézetben történő tanulmányokra vonatkozik. Elveszíti a jogosultságát az a hallgató, aki évet ismétel, tanulmányait megszakítja, évet halaszt vagy átlaga egy félévben 4,00 alá csökken. Félév végén a leckekönyv másolatával kell igazolni a tanulmányi eredményt. A SIÓ-ECKES a győztesekkel erről szerződést köt.)

Harmadik díj: a harmadik helyezett csapat tagjainak a SIÓ-ECKES fizeti az első év első félévének tanulmányait, a csapat vezetőtanára 20 ezer forintos könyvutalványt kap. (Az ösztöndíj támogatás csak magyarországi tanintézetben történő tanulmányokra vonatkozik.)

A negyedik helyezett csapat 50 ezer forintos könyvutalványt és egy videokamerát, az ötödik helyezett csapat 50 ezer forintos könyvutalványt nyer.

A nyereményeket nem lehet készpénzre váltani.

A zsűri tagjai:

Lénárt András történész, 1956-os Intézet
Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke
Sömjén Antónia, televíziós rendező
Bartal Csaba, a Múlt-kor Történelmi Portál főszerkesztője
Fazekas Endre, a SIÓ-ECKES Kft. ügyvezető igazgatója


A beérkezett pályaműveket fordulónként külön értékeli az ötfős zsűri és a részeredményeket folyamatosan közzé teszi. A zsűri döntése megfellebbezhetetlen. Jogi út kizárva.

A feladatok teljesítéséhez szükséges bibliográfia szintén a www.sio77.hu oldalon található meg.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár