2023. ősz: Életüket és vérüket
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A kínai agyaghadsereg katonái milliók életét mentették meg

2018. március 30. 10:44 Múlt-kor

Előkészületek a mennyországba való átköltözéshez

A munka horderejét tekintve, a tervek szerint a császár teljes pompájában és fenségében készült a túlvilágra, közel az alattvalói felének kíséretében. Ez nem meglepő – ezekben a zord időkben az uralkodó nagysága gyakran a pompázatos túlvilági kísérete alapján került megítélésre. Az uralkodó halála mindig valódi tragédiát jelentett az alattvalók számára – ha akarod, ha nem, meg kell halnod.

A kínai császár e tekintetben semmiben sem különbözött más uralkodóktól, alattvalói életéhez személyes tisztelet nélkül viszonyult. Sőt az ellenségekkel és meghódított népekkel a kegyetlen uralkodó még durvábban bánt. Csin Si Huang-ti a szomszédos államok tudósainak hűtlenségének gyanúja miatt 460 ember élve eltemetését rendelte el. Az ősi Kínában a hatalmaknak nem tetsző kifogásokat és ellenvetéseket mindenféle gond nélkül „orvosolták”.

Nem kizárt, hogy a vezetőnek más okai is lehettek a tudósokkal kapcsolatos elégedetlenségre, ennek ellenére a halhatatlanság szérumát mégsem fedezték fel.

Megértve, hogy a földi élettől előbb vagy utóbb kénytelen megválni, Csin Si Huang-ti komolyan aggódott, hogy ki fogja őt megvédeni a túlvilágon. Ezért eleinte 4000 saját harcosát tervezte magával vinni, akiket előtte természetesen megöltek volna. Rajtuk kívül még más egyéb hivatalnokoknak, ágyasoknak és állami tisztségviselőknek is a túlvilágra kellett volna kísérniük a császárt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2023. ősz: Életüket és vérüket
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Csin Si Huang-ti az agyaghadsereg megteremtőjeAz agyag katonák között nincs két egyforma arc. Feltételezések alapján minden katona élő mása alapján készült

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár