2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

7 híres ember, aki szerencsére lekéste a Titanicot

2019. május 23. 08:32 Múlt-kor

Az életmentő késés: Robert Bacon (1860-1919)

Az USA franciaországi nagyköveteként tevékenykedett Bacon, aki szerencsétlenségből szerencsét kovácsolt magának azzal, hogy lekéste az óceánjárót. Változatos munkatapasztalatot mondhatott magáénak a nagykövet, aki a Harvard jogi képzését követően az acélipar felé terelődött és JP. Morgan partnereként együtt alapították a legkiemelkedőbb amerikai acél vállalatot a US Steel Corporation, majd egy hajózási társaságot a International Mercantile Marinest.

Az üzlet világából elvágyódva új kihívásokat keresett és 1903-tól politikai pályára lépett. Elsősorban külügyi feladatokat látott el, ráadásul rövid időre 1909-ben januártól márciusig külügyminiszterként teljesített szolgálatot, majd ezt követően települt Franciaországba, hogy elfoglalhassa nagyköveti tisztét. 1912-ben felfrissülésre és változásokra vágyott, a Harvard által felajánlott oktatói állást elfogadva csomagolt és indult vissza az Államokba.

Az egész család, a feleség Martha és a négy gyermek készen állt, hogy a Titanic fedélzetén utazva hagyják hátra eddigi európai életüket. Szerencsére Myron T Herrick, Bacon utódja későn érkezett, hogy elfoglalja pozícióját, így a család sosem szállt fel a Titanicra, hanem az SS France nevű luxushajóval távoztak, amit később valószínűleg nem is bántak. Az eset csupán 7 évvel hosszabbította meg a volt nagykövet életét, ugyanis 1919-ben vérmérgezésben elhunyt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár