2022. tél: A szeretet mártírjai
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Hess szerint a zsidók hipnotizálták Churchillt

2012. április 17. 12:38

Hitler helyettese, Rudolf Hess szerint a zsidók hipnotizálták Winston Churchillt, hogy a brit miniszterelnök negatívan közelítsen a Harmadik Birodalom felé – derült ki a Hessen végzett pszichiátriai vizsgálat jegyzőkönyvéből.

Újabb részletek láttak napvilágot abból a feljegyzésből, amelyet a brit hadsereg mellé kirendelt pszichiáter, Henry Dicks készített Hitler jobbkezéről, a Skóciába érkező, majd a britek fogságába kerülő Rudolf Hessről.

Hess úgy gondolta, hogy Churchillt gonosz erők kerítették hatalmába, akik meg akarták a náci vezetőt ölni, mivel ő volt az egyetlen személy, aki tudatában volt a „titkos hatalmuknak”. „Ha az emberek például a koncentrációs táborok felől kérdezték, Hess állítólag azt válaszolta, hogy ha az atrocitások meg is történtek, az minden bizonnyal azért volt, mert a zsidók hipnotizálták a németeket, akik így kegyetlenül bántak velük” – nyilatkozta Daniel Pick történész, aki a júniusban megjelenő The pursuit of the Nazi mind - Hitler, Hess and the analysts című könyvében részletesebben is foglalkozik a témával.

Hesst elfogták, de a Ditchley Parkban alkalma nyílt beszélni Churchillel, mielőtt a miniszterelnök a Towerbe küldte; ezzel Hess lett a 900 éves erődítmény utolsó foglya. Hess 1987-ben halt meg a nyugat-berlini Spandau börtönében, a hivatalos változat szerint öngyilkos lett. Az 1992-ben Londonban nyilvánosságra hozott Hess-iratokból sem eldönthető az, amire a történészek a leginkább kíváncsiak voltak: a brit titkosszolgálat csapdájába esett, vagy alapos okkal számíthatott-e arra, hogy békeajánlatához együttműködőkre lel brit előkelő körökben.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tél: A szeretet mártírjai
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár