2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Soha nem látott fotók jelentek meg Paul McCartney-ról

2016. április 7. 14:29 MTI

Korábban nem publikált fotók jelennek meg egy brit folyóirat áprilisi számában Paul McCartney-ról és néhai feleségéről, Lindáról. A fényképeket a közelmúltban egy ismert londoni sztárfényképész, Clive Arrowsmith találta meg a padlásán.

A fotókat korábban még sohasem publikálták, először a The Royal Photographic Society Journal (Királyi Fényképész Társaság Lapja) közli azokat áprilisi kiadványában - közölte a BBC News csütörtökön. A fényképek 1976-ban és 1993-ban készültek egy-egy fotózás alkalmával. A képeken Paul McCartney és néhai első felesége, Linda, valamint a Wings együttes látható. McCartney 1971-ben alapította a Wingst, amelynek Linda is tagja volt. A banda 1981-ben szűnt meg.

Arrowsmith szerint a képek érdekességét főleg az adja, hogy természetesek. A fotók között két fekete-fehér felvétel Paul McCartney 1993-as Off The Ground című albuma számára készült. Az egyik kép a zenészt gitárjával a kezében ábrázolja bungee jumping közben a levegőben. A másikon McCartney és Linda meghitten ölelik át egymást.

Arrowsmith a Wings együttesről az At The Speed of Sound című lemezük 1976-os megjelenéséhez készített fotósorozatot. A képek azt "a korszakalkotó pillanatot rögzítik, amikor minden összejött" - mesélte a fényképész. Hozzáfűzte: a fotókon látható, hogy a banda nagyon jól érezte magát, ráadásul tükrözik, hogy Paul és Linda milyen közel álltak egymáshoz.

Linda McCartney 1998-ban hunyt el rákban. A neves fotográfus, Arrowsmith a hetvenes évektől számos hírességet fotózott, az egykori Beatles tagjaik közül George Harrisonról is csinált fényképeket, de Michael Caine-t, David Bowie-t és Károly herceget is megörökítette kamerájával.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
A Paul McCartney 1993-as Off The Ground című albuma számára készült egyik képMcCartney és felesége 1993-banA Wings együttes Speed of Sound című albumához készült kép

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár