2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

140 éves gyilkosság áldozatát találták meg Tolnán

2015. február 16. 12:07

Egy magányos holttestet találtak Tolnán egy építkezésen. A holttest mintegy 140 éve kerülhetett oda, elképzelhető, hogy megölték.

Száznegyven évvel ezelőtti gyilkosság nyomaira bukkantak egy tolnai építkezésen - írta a Blikk nyomán az MTI.

A lap azt írja, feltételezhetően egy pásztort öltek meg itt még az 1870-es években, amikor még legelő volt errefelé. Az áldozatból nem sok maradt, feje és karcsontja eltűnt az elmúlt másfél évszázad során. Ódor János, a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum igazgatója szerint valószínű, hogy gyilkosság történt, mert nincs temető a közelben, és az ismeretlen férfit épp csak hogy elhantolták, mintha nagyon gyorsan akarták volna eltüntetni a holttestet.

A bűncselekmény hozzávetőleges időpontjáról és az áldozat foglakozásáról a mellette talált egyetlen használati tárgy, egy egyszerű cseréppipa árulkodik.

A régészek szerint ez a férfi ruhájának a zsebében lehetett, a gyilkos pedig vagy nem vette észre, vagy nem volt rá szüksége. Az 1870-80-as években használtak ilyen pipákat, leggyakrabban a pásztorok, ezért valószínűleg ekkor élhetett a férfi, akinek a sírja fölé az 1890-es években már egy huszárlaktanya épült. Elképzelhető, hogy a férfi koponyája is az ekkori építkezésen tűnt el.

Az ügyben a rendőrség is vizsgálódik, hiszen mindaddig nem lehetnek biztosak a történtekben, amíg igazságügyi szakértők meg nem vizsgálták a csontok korát. Ilyen módon tudják csak kizárni azt, hogy mégsem az elmúlt években, vagy évtizedekben végzett valaki az áldozattal. Huszti Gábor rendőrfőhadnagy közölte, azért is kell tudni a csontok korát, mert az elhalálozás idejétől függ, hogy milyen jogszabályokat kell figyelembe venni

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár