2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Óriási patkányok lepték el a Tuileriák kertjét Párizsban

2014. július 30. 10:04 MTI

Hatalmas méretű patkányok árasztották el a Tuileriák kertjét Párizsban: a világ egyik leggyönyörűbb közparkjaként számon tartott zöldövezetben a turisták által hátra hagyott nagy mennyiségű szemét miatt szaporodtak el a kártevők.

A Szajna és a Louvre által határolt parkban állandó problémát jelent a rágcsálók jelenléte, különösen a nyári hónapokban, amikor a piknikezők elárasztják a füves területet és szinte mindenhol szemetet hagynak maguk után. A nagy számban érkező patkányok a látogatók között osonva csipegetik fel az élelmet - adta hírül a The Daily Mail című brit lap internetes kiadása.

A Louvre munkatársai az illetékes városi hatóságokkal együttműködve igyekeznek kordában tartani a rágcsálókat, ám a múlt héten már kénytelen voltak egy kártevőirtó céget is segítségül hívni. A kertészek megpróbálták "ökológiai méreggel" orvosolni a problémát, de nem jártak sikerrel. A múzeum egyik alkalmazottja szerint a harcot tovább nehezíti, hogy az állatbarát turisták még vizet is adnak a patkányoknak. A kertészek egyike, Audrey Hacherez "rettenetesnek" nevezte a helyzetet, és elmondta: a kertészek attól félnek, hogy az állatok megharapják őket.

A párizsiak többségét azonban szemmel láthatólag nem zavarják a patkányok és a jelenlétükben is tovább folytatják az eszegetést és a pihenést. A francia sajtó szerint az amúgy a legtöbbek számára visszataszító állat elfogadtatását a közelmúltban segítette L'ecsó című amerikai animációs film, amelynek főhőse egy patkány, és a Párizs melletti Disneyland egy új attrakciója, a látogatókat az említett film világába repítő Ratatouille. A Le Parisien című lap hatmillióra becsülte a patkányok számát a francia fővárosban, hivatalosan becsült adat nincs.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár