2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Trianon-emlékhely épülhet Szombathelyen

2011. november 24. 09:37 MTI

A szombathelyi önkormányzat olyan emlékhely létesítését tervezi, amely alkalmas arra, hogy ott méltó módon lehessen megemlékezni Trianonról - tájékoztatott a város polgármesteri hivatala.

Az emlékhelynek az ad aktualitást, hogy Szombathelyen a Honvéd utca 7-es számú ház melletti telken magánkezdeményezésre alakítottak ki egy Trianon-emlékhelyet, amelyről megoszlanak a vélemények, vannak, akik szerint méltóbban kellene megemlékezni a történelmi eseményről, mások méltányolják a civil kezdeményezést.

A vonatkozó hatósági előírások szerint, mivel az emlékmű magassága a talapzatával együtt sem éri el a három métert, a magánkezdeményezésben megvalósuló emlékhelyhez nem kellett építési engedélyt kérni, és bejelentési kötelezettségük sem volt az emlékhelyet létesítő magánszemélyeknek - áll a városháza szerdai közleményében.

Szombathely önkormányzata már korábban elkezdte annak vizsgálatát, miként lehetséges egy minden szempontnak megfelelő önkormányzati emlékhelyet kialakítani a város területén - írta közleményében Angyal László, az önkormányzat kommunikációs vezetője.

Az önkormányzat kulturális és sportbizottsága májusban és szeptemberben is foglalkozott az üggyel. A bizottság megállapította, hogy Szombathelyen több olyan park, lezárt temető is található, ahol méltó Trianon-emlékhelyet lehetne létesíteni. Arról, hogy hol és mikor alakítják ki Szombathelyen a városi Trianon-emlékhelyet, a közgyűlés dönt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár