2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Beatles-relikviákból nyílt múzeum Buenos Airesben

2011. január 17. 17:21 MTI

A Cavern Club egy téglája, Ringo Starr 11 fontos csekkje, egy Beatles-paróka és ezernyi más relikvia kiállításával nyílt meg a Beatles együttes új múzeuma Buenos Airesben egy megszállott argentin gyűjtő jóvoltából.

Bár a Beatles sohasem lépett fel Argentínában, a ma már 53 esztendős Rodolfo Vazquez azóta számítja magát a liverpooli csapat elvakult rajongójának, amióta tízévesen megkapta Rubber Soul című lemezüket. A könyvelő minden számára elérhető emléktárgyat igyekezett begyűjteni, és 5612 darabos kollekciójával már 2001-ben bekerült a Guinness rekordok könyvébe. A háza tetőterében tárolt gyűjtemény azóta - a más rajongókkal folytatott kiterjedt világkörüli levelezésének segítségével - 8500 tételesre hízott, és elérkezett az ideje, hogy a nagyközönségnek is bemutassa.

A Buenos Aires turisták által leglátogatottabb negyedében létrehozott múzeum januárban nyitotta meg kapuit. A Corrientes sugárút egyik utcafronti bolthelyiségében berendezett állandó kiállításon 2200 tárgy kapott helyet Vazquez padlásának kincsei közül. A könyvelő azt tervezi, hogy időről időre cseréli majd a kiállítás tárgyait, hogy lassan az egész gyűjtemény a látogatók elé kerülhessen. Vazquez elkötelezettsége nem merül ki a gyűjtésben, évente megszervezi a Beatles-hetet, amelyen latin-amerikai Beatles-imitátor együttesek versenyeznek. A győztes jutalma egy utazás a liverpooli zenei fesztiválra.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár