2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Az újabb Kennedy-affér

2009. május 25. 11:03 The Daily Telegraph

A Fehér Ház egyik egykori gyakornokának 17 hónapig tartó viszonya volt John F. Kennedyvel - a részletek a nő nemrég megjelent visszaemlékezéseiből derülnek ki.

A 66 éves Mimi Beardsley Alford legalább 1 millió dolláros tiszteletdíjra számíthat a Random House kiadótól visszaemlékezéseiért, amelyből a fentebb említett affér részleteire is fény derül, és éppen ezért komoly vevőközönségre számíthat. A nő 45 évig tartó hallgatását először 2003-ban törte meg, amikor az akkor megjelent Kennedy-életrajzban is felmerült a neve a férfi lehetséges szeretőjeként.

A könyvből akkor megtudhattuk, higy a nőfaló elnök 1962 júniusában kezdett viszonyt gyakornokával: a 19 éves, az elnök életrajzírója, Robert Dallek szerint „magas, karcsú és gyönyörű” Mimi Beardsley a Fehér Ház sajtóirodájában dolgozott. Mimi az életrajz megjelenésekor egy rövid nyilatkozatban ismerte el az elnökkel 1963 novemberéig tartó szexuális kapcsolatát. Azóta azonban, egész a mostani memoárig semmilyen más részlet nem derült ki az üggyel kapcsolatban.

A mostani önéletírásból kiderül, hogy a Beardsley ugyanabban az elit magániskolában tanult, mint az elnök felesége, Jacqueline Lee Bouvier. A könyv azonban nem mutat be minden részletet: a lepedő akrobatika részletezése mellett az elnök szexuális teljesítőképességének részletei is kimaradtak a műből. „Ez tipikusan egy 20. századi amerikai életrajz, amely azt is bemutatja, hogyan lehetett évtizedekig titokban tartani egy szexuális kapcsolatot” - áll a kiadó közleményében.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár