2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Római esküvő és légiós kiképzés Szombathelyen

2007. augusztus 17. 16:00

Minden eddiginél érdekesebbnek és látványosabbnak ígérkezik a Savaria Történelmi Karnevál, amelyet augusztus 24-26. között rendeznek meg Szombathelyen; az eseményre több mint 150 ezer látogatót várnak.

`A karneválszínház próbái már javában zajlanak a megyeháza udvarán, ahol Titus Maccius Plautus: A hetvenkedő katona című komédiáját adják elő Jordán Tamás főszereplésével és rendezésében, a főbb szerepekben Bezerédi Zoltánnal és Szabó Győzővel` - mondta Sommer Ildikó karneváligazgató.

Az idei karnevál egyik érdekessége egy római esküvő lesz, amelyen egy valódi jegyespárt adnak össze a korabeli szokásokat felelevenítve, de a házasságkötés mai hivatalos követelményeinek is megfelelve. "Várjuk olyan kalandos kedvű fiatal felnőttek jelentkezését is, akik szeretnének egy napot és egy éjszakát eltölteni az itt, a Ferences-kertben állomásozó légiósok táborában, vállalva a katonás fegyelmet, kivéve részüket a táborlakók életéből, sőt a nap közbeni kiképzésből is" - mondta Sommer Ildikó.

A szervezők közlése szerint a nem mindennapi kalandtúra kitartást és megfelelő egészségügyi állapotot kíván meg a jelentkezőktől, akik erre a napra szintén római kori öltözetet ölthetnek magukra, sőt még fegyvert is kapnak a kezükbe. A karnevál programjainak sorában az idén is megrendezik a középkori hangulatot idéző Öreg Város Vásárát, ismét kinyit a Borok utcája, a Fórum Színpadon egymást váltják a különböző zenei programok, s lesz "rabszolgavásár" is.

Megrendezik továbbá a katonai hagyományőrző csoportok találkozóját, de a legnagyobb látványosságot továbbra is az augusztus 25-én este tartandó jelmezes, fáklyás felvonulás jelenti.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár