2022. tél: A szeretet mártírjai
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Megverték a szabálytalanul közlekedő történészt

2007. január 24. 11:45

Egy elismert brit történész azt állítja, hogy egy amerikai rendőr a földre teperte, majd letartóztatták és nyolc órát kellett egy fogdában töltenie - mindezt azért, mert szabálytalanul ment át az utcán.

Az 56 éves Felipe Fernandez-Armesto állítása szerint `szörnyű erőszak` áldozata lett, amikor véletlenül rossz helyen kelt át az úttesten Atlantában (Georgia), és nem vette észre, hogy egy rendőr megállásra szólítja fel. Az alacsony, szemüveges professzor még azt is állítja, hogy öt rendőr a földre teperte, miután Kevin Leonpacher elgáncsolta. Sebbel a homlokán kísérték be a rendőrőrsre, ahol azzal vádolták, hogy nem tett eleget a rendőri utasításnak, és fizikai ellenállást tanúsított a rendőrökkel szemben.Letartóztatása után azt mondta, hogy "igen megalázó eljárásoknak" vetették alá. Másnap meg kellett jelennie a bíróságon, és végig az a félelem "kínozta", hogy a büntetés miatt nem dolgozhat tovább az Államokban. Az ügyészek azonban ejtették a vádat, és a rendőrségen belső vizsgálat indult az ügy tisztázására.

Fernandez-Armesto professzor számos terület szakértőjének számít, többek között a globális környezetvédelem történetével, összehasonlító gyarmattörténelemmel, a tengerészet és a térképészet történetével is foglalkozik. 19 könyvet írt, amelyeket 22 nyelvre fordítottak le, ezenkívül számos kitüntetéssel rendelkezik. A Times magazin szerint ő az, aki ismét "divatossá tette a történelmet". A Londoni Egyetem professzora, és az Oxfordi Egyetem modern történelem tanszékének munkatársa.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tél: A szeretet mártírjai
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár