2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Menjen múzeumba éjjel!

2006. június 13. 11:00

Idén június 24-én negyedik alkalommal kerül sor a Múzeumok Éjszakájára; a nagyszabású programsorozatra idén már összesen 45 magyar város készül több száz programmal és kiállítással - tájékoztatta a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma csütörtökön az MTI-t.

Ismerje meg a
Múzeumok éjszakája
programját!

Csak Budapesten 49 helyszínen több mint 400 programból válogathat majd a késői látogató: este hat órától hajnali kettőig tárlatvezetések, foglalkozások, vetítések és beszélgetések, koncertek és táncbemutatók várják a közönséget.

A közlemény rámutat: a cél, hogy a múzeumok találkozóhelyek legyenek, ahol pezsgő kulturális élet folyik, és ahol a rendezvények sokasága kínál szórakozást az odalátogatónak. Tavaly több mint százezren voltak kíváncsiak a rendezvényre, amelyet a Nemzeti Kulturális Alap az idén 37 millió forinttal támogat. Az európai nagyvárosok hagyományait követve 2003 óta Magyarországon is az év leghosszabb napjához, Szent Iván napjához legközelebb eső szombat éjszakán kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája.

A programok sokszínűsége és száma lehetővé teszi, hogy bárki összeállíthasson magának egy érdekfeszítő, forgatagos estét. Megtekinthetők a jelenlegi nagy kiállítások, mint például a 200 éves múmiák a Természettudományi Múzeumban, vagy a "Magyar Vadak" alkotásai a Magyar Nemzeti Galériában. A tárlatlátogatáson kívül azonban számos mozgalmas és aktív program is várja az érdeklődőket. Az omnibuszozás a városban, csónakázás a Városligetben, veteránautó találkozó és pezsgőzés a Várban - mindez csak ízelítő a hatalmas programpalettáról. Ezen kívül tánc- és színielőadások, zenei műsorok és érdekes beszélgetések izgalmas egyvelege zajlik majd országszerte a Múzeumok Éjszakáján.

A Múzeumok Éjszakájára - az elmúlt évekhez hasonlóan - olyan matricázott belépőjegyek készülnek, amelynek egyszeri megvásárlásával (1000 forint a felnőtt jegy, 500 forint a gyermekjegy) Budapesten az összes résztvevő intézmény valamennyi programja és kiállítása megtekinthető. A jegyet a résztvevő múzeumokban és a BKV kiemelt jegypénztáraiban lehet megvenni, s vele ingyenesen lehet utazni azokon a különjáratokon, amelyek folyamatosan közlekednek majd a programok helyszínéül szolgáló múzeumok között.

A rendezvénysorozat részletes programja megtalálható a www.muzeumokejszakaja.hu weboldalon is.

(Múlt-kor/MTI-Panoráma)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár