2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A fiatal nemzedék tagjai tervezhetik meg II. Erzsébet királynő platinajubileumának logóját

2021. június 23. 14:21 MTI

A fiatal nemzedékre bízzák a II. Erzsébet brit királynő jövőre esedékes platinajubileumát, vagyis trónra lépésének 70. évfordulóját jelölő hivatalos logó megtervezését.

A londoni Viktória és Albert Múzeum, valamint a Buckingham-palota által közösen meghirdetett versenyre hétfőtől jelentkezhetnek a 13 és 25 éves kor közötti fiatalok Nagy-Britannia minden szegletéből. A résztvevőknek július 16-ra kell elkészülniük a brit uralkodó platinajubileumát ünneplő logóval – írja a mirror.co.uk.

A győztes dizájn fog szerepelni az évfordulóhoz kötődő összes hivatalos emléktárgyon, valamint a digitális és közösségi médiában is ezt fogják használni.

A verseny zsűritagjai között van Margaret Calvert tipográfus, grafikus-tervező, aki az 1960-as években részt vett a nagy-britanniai útjelzőtáblák egy részének megtervezésében, valamint a színes munkáiról ismert brit-nigériai tervező, Yinka Ilori.

A brit uralkodót jövő júniusban négynapos munkaszünettel és ünnepségsorozattal köszöntik trónra lépésének 70. évfordulóján.

A rendezvénysorozat csúcspontján, egy nagyszabású parádéval összekötött utcabálon ötezer vendég vesz majd részt, de Platinum Party néven lesz egy hatalmas élő koncert is a Buckingham-palota előtt, „a világ legnagyobb sztárjainak” közreműködésével.

II. Erzsébet királynő 1952. február 6-án, édesapja, VI. György király halálának napján lépett az Egyesült Királyság trónjára, de uralkodása jelesebb évfordulóinak ünnepségeit – például az 1977-es ezüstjubileumot, a 2002-ben tartott aranyjubileumot és a 2012-ben rendezett gyémántjubileumi rendezvényeket – a jobb időjárás reményében június elején tartották.

Az uralkodó a platinajubileum évében 96, elsőszülött fia, Károly trónörökös 74 éves lesz. II. Erzsébet minden idők leghosszabb ideje hivatalban lévő, egyúttal a világ jelenlegi legidősebb államfője.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár