2022. nyár: Mesebeli menyegzők
ITT támogathatsz bennünket

Lefújták Jackie Kennedy magánleveleinek árverését

2014. május 23. 10:36 MTI

Lefújták Jackie Kennedy magánleveleinek elárverezését Írországban a Kennedy család tiltakozása miatt, amely arra hivatkozva lépett közbe, hogy a levelek túlságosan személyes jellegű részleteket tartalmaznak.

A Sheppard's ír aukciósház szakértői szerint akár 2,4 millió fontot is érhetnek a történelminek számító írások. Jackie Kennedy 1950 és 1964 között folytatott levelezést Joseph Leonarddal, a dublini All Hallows College papjával. Egyik levelében leírja például a férje, Joseph Kennedy amerikai elnök meggyilkolása felett érzett fájdalmát.

A 130 kézzel írt oldal, amely az elmúlt 50 évben egy széf mélyén lapult, páratlan betekintést enged Jackie Kennedy gondolataiba, feltárja harcát katolikus hitével férje halála után. A levelekre akkor találtak rá, amikor ritka könyveket értékeltek fel eladásra. Az intézmény a levelek eladása mellet döntött, mondván nincs sem megfelelő forrása, sem megfelelő felszerelése ahhoz, hogy megóvják a levelek állapotát.

Az All Hallows nem indokolta meg, miért fújta le az árverést, de az után döntött így, hogy vita övezte a levelek tulajdonjogát, és megkérdőjeleződött az, helyes eladni egy olyan nő magánlevelezését, aki életét ugyan a nyilvánosság előtt élte, ám nagy hangsúlyt fektetett a magánélet tiszteletben tartására. Közölték, hogy tárgyalásokat folytatnak a Kennedy családdal a levelek jövőjéről.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. nyár: Mesebeli menyegzők
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár