2022. tél: A szeretet mártírjai
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Bobby Kennedy gyilkosa szerint egy nő hipnotizálta a ravasz meghúzása előtt

2011. május 4. 08:42 The Daily Telegraph

Egy pettyes ruhát viselő titokzatos hölgy bűvölte meg azt a férfit, aki 1968-ban meggyilkolta Robert F. Kennedyt – állítja az elítélt ügyvédje.

Több mint negyven évvel a merénylet után újabb bizonyítékkal álltak elő a merénylet elkövetője, Sirhan Sirhan ügyvédei, akik most azt állítják, hogy a férfit egy titokzatos nő kerítette hatalmába és így követte el a gyilkosságot. „Úgy gondoltam, hogy mindenki lőtávolságon kívül van, kivéve egy embert, Bobby Kennedyt” – mondta Sirhan egy hipnotizőrnek, akit védői kértek fel, hogy interjút készítsen a férfival. „Nem tudtam, hogy fegyver van nálam” – tette hozzá.

A szövetségi bíróságra elküldött dokumentumok szerint a férfit csaléteknek használták fel, s valójában egy másik ember lőtte le Kennedyt. Az 1968. június 5-i, egy Los Angeles-i hotelben elkövetett merénylet – öt évvel JFK meggyilkolása után – megrengette az Egyesült Államokat, a demokrata pártot pedig megfosztotta egyik lehetséges elnökjelöltjétől.

A most 67 éves, életfogytig tartó büntetését töltő Sirhannak ez a legújabb kísérlete arra, hogy magát ártatlannak állítsa be. A hipnotizált férfi szerint a titokzatos nő előbb beengedte a hotel egyik kamrájába, majd megkocogtatta a vállát, ami a jel volt, hogy „lőtávolságon belülre” ért. Ebbe az állapotba kerülve csak köröket és céltáblákat látott maga előtt. „Keveset beszélt. Elbűvölt a tekintete. Nagyon erotikus volt” – mondta el Sirhan.

Szemtanúk láttak egy nőt a merénylet idején, aki „Lelőjük Kennedyt” kiáltva futott ki a hotelből, de őt sohasem sikerült azonosítani. Az esküdtszék márciusban elutasította Sirhan feltételes szabadlábra helyezését, mivel a bírák szerint a férfi egyáltalán nem tanúsított megbánást a gyilkosságot illetően.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tél: A szeretet mártírjai
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár