2023. ősz: Életüket és vérüket
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Egri vitéz nyert íjászversenyt Törökországban

2010. augusztus 13. 12:42 MTI

Oláh Tibor, az Egri Vitézlő Oskola hagyományőrző haditorna egyesület vitéze nyerte a Törökországban első alkalommal megrendezett hagyományőrző nemzetközi íjászversenyt - tájékoztatott az egri Dobó István Vármúzeum igazgatója.

A rendezvény mintegy 70 résztvevője közt összesen 6 ország képviseltette magát. A török íjászok mellett 2 német, 2 francia, 2 magyar, 1 cseh és 1 iráni versenyző vett részt a gyalogos íjászversenyben - közölte Veres Gábor. Mint elmondta: Nyugat-Anatóliában, a görög mitológiából ismert Ida-hegységben rendezték meg Törökország első nemzetközi hagyományőrző íjászversenyét. A verseny hivatalos elnevezése törökül I. Kaz Daglari Geleksel Okculuk Müsabakalari volt.

A pálya 17 lőállásból állt, sárga-fekete körös célokkal. Volt továbbá néhány speciális cél: gyorslövés, közelítős és hátrálós lövés, továbbá futóvad céllövés. A háromnapos rendezvényt nagy érdeklődés kísérte mind a sajtó, mind a közélet szereplői részéről: Havran Kaymakamja szolgabíró, Fatih Genel, a kerület országgyűlési képviselője, Balikesir tartomány válija (kormányzó, főispán), 5 környékbeli város polgármestere és a környékben állomásozó fegyveres testületek parancsnokai egyaránt részt vettek a megmérettetésen.

Oláh Tibor mögött Yavuz Arslan isztambuli török versenyző végzett a második helyen, míg a harmadik helyezett szintén egy isztambuli török íjász lett, Murat Özveri - közölte Veres Gábor.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2023. ősz: Életüket és vérüket
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár