2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Táborozók mentik Szádvárat

2010. július 30. 08:54

Idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Szádvárért Baráti Kör szervezésével a nyári Vármentő Hét, amelynek keretein belül másodszorra kap helyet a nemzetközi ifjúsági tábor.

A táborban a szervezők egyfelől tartalmas programot kínálnak a diákoknak, akik a közös tevékenység során megismerhetik és megérthetik a környék kultúráját, szokásait, gondolkodásmódját. Másfelől bevonják őket a Szádvárért Baráti Kör által kitűzött cél eléréséhez szükséges tevékenységbe, ezáltal remélhetőleg elkötelezetté téve őket a múlt tárgyi emlékeinek felfedezése és megőrzése iránt.

"A megérkezést követően a kiemelkedő természeti értékekkel teli Aggteleki Nemzeti Parkban tennénk tartalmasabb túrát. Majd a hét folyamán a fiatalok részt vehetnek a vár állagmegóvásának munkálataiban. Műemlékvédelmi szakemberek és régész tolmácsolásában értelmezve mind az elvégzendő napi munkákat, mind a tervezett folyamatokat. Természetesen nem maradnak el a kézműves esték, ahol természetes anyagokból ékszereket lehet majd készíteni, és hennafestésre is sor kerül" - olvasható a közleményben.

Augusztus 6-án a Szalamandra-vendégház bekerített udvarán hagyományőrző egyesület segítségével Várnapot tartanak. A diákok középkori bemutatót láthatnak a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagok részvételével. A hét szinte minden napját előadások zárják, melyek végén jóízű vitákat lehet majd folytatni.

További részletek a program oldalán

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár