2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Látogatható lesz Picasso kastélya

2009. május 27. 11:38 MTI, Times Online

Első ízben nyitja meg kapuit a látogatók előtt Pablo Picasso dél-franciaországi kastélya; bár a festőművész otthona csak június és szeptember között lesz megtekinthető, Picasso életének számos eleme bontakozik ki, emellett sírját is fel lehet keresni.

Az érdeklődők megnézhetik azokat a szobákat, az étkezőt, a hálót, a fürdőt, és a műtermet, amelyekben a mester sok időt töltött. A berendezés spártai; Picasso a 14. századi kastély 1958-as megvásárlásakor állítólag úgy fogalmazott: műveivel akarja betölteni a teret.

A művész teljes gyűjteményét Vauvenargues községbe vitte, Matisse festményei lógtak az étkezőben, és a ház tele volt Picasso saját műveivel. Ugyan Matisse alkotásai már nem láthatók, a kastély látogatói még mindig megtekinthetik többek között a Picasso által tervezett ágytámlát, amelynek zöld és sárga színei a katalán zászlót idézik. Az ágy előtt lévő fekete-piros szőnyeg szintén a festő saját munkája.

A kastélyt Picasso utolsó felesége, Jacqueline első házasságából származó lánya örökölte. Catherine Hutin ötmillió eurót ölt a felújítási munkálatokba, a parányi község lakói azonban megmakacsolták magukat, mint mondták, nem kérnek a turisták tömegéből. Éppen ezért a rövid nyitva tartás idejére már lázasan érkeznek az előjegyzések.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár