Nyolc különös fogás, amely az asztalra került a történelem során
2017. március 20. 12:06
Korábban
A rovarriasztó, amellyel süteményeket ízesítettek
Különféle kerti növényeket, úgy mint az ördögszemet, a fekete nadálytőt, a galagonyát vagy éppen a baradicskórót évszázadokon keresztül fogyasztották az emberek, az ízükért és a nekik tulajdonított gyógyító tulajdonságokért egyaránt. A baradicskórót például már a 17. századtól használták rovarriasztóként, illetve dohos szobákban légfrissítőként is. Gyakran használták ételízesítéshez, például omlettek, pudingok és sütemények mellett. Általában spenóttal együtt tálalták. Sokáig úgy tartották róla, hogy segíti a gyomrot a sós hal megemésztésében.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
- A kor legnagyobb színészeivel dolgozott együtt Máriássy Félix tegnap
- Máig rejtély övezi a Hawaii-sziget lakói által istenként tisztelt Cook kapitány halálát tegnap
- Gyökeres változásokat hozott Iránban Homeini forradalma tegnap
- Számos ritkaságra licitálhatnak az érdeklődők a Múzeum Antikvárium árverésén tegnap
- Minden igyekezete ellenére soha nem nyerte el az áhított Oscar-díjat Tony Curtis tegnap
- Megjelent a Sorstalanság című Nobel-díjas regény keletkezéstörténete tegnap
- Különleges falusi olimpiát szervez a Szentendrei Skanzen tegnap
- Halála előtt műveinek elégetésére kérte barátját Franz Kafka tegnap