2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Izgalmas programokkal várja a gyermekeket és a felnőtteket is a Nemzeti Múzeum a Kutatók Éjszakáján

2023. szeptember 27. 11:19

Idén két helyszínen is várja a Magyar Nemzeti Múzeum a látogatókat a Kutatók Éjszakáján: a múzeum főépületében és a Nemzeti Régészeti Intézet Daróczi úti telephelyén is. Szeptember 29-én pénteken számtalan ingyenes programmal készülnek a gyerekek és a felnőttek számára is!

Kutatók Éjszakája

A Múzeumban a fiatalabbaknak délelőtt többek között kincskereső programmal, diák-tárlatvezetéssel és archaeozoológiai bemutatóval készülnek, a felnőtteket pedig Campona-butik címmel római kori viseletek bemutatójával, kurátori tárlatvezetésekkel, régészeti előadásokkal és kulisszák mögötti tárlatvezetésekkel várják az Éremtárban, a Történeti Képcsarnokban, a Római Kőtárban, a Seuso-kincsnél és a koronázási palástként ismert, István király miseruhájának rejtett dimenzióiról is szó lesz, valamint megismerhetik többek között a pattintott kőeszközök készítésének technikáit.

A Múzeum Nemzeti Régészeti Intézetében az iskolások régészeti helyszínelőként próbálhatják ki magukat, a felnőtt korosztály pedig bepillanthat a restaurátorok munkájába vagy akár a transzcendencia anatómiájába.

A látogatók megismerhetik a csúcstechnológia alkalmazását a régészeti tárgyak vizsgálatában, Állatok a régészetben címmel szórványleleteken keresztül ismerhetik meg az archeozoológusi kutatómunkát.

Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a Nemzeti Régészeti Intézet mindennapi munkájába, a telephely azonban nem szabadon látogatható kiállítótér, a szervezők által felállított biztonsági szabályok betartására ügyleni kell.

A részletes program a Magyar Nemzeti Múzeum weboldalán, az mnm.hu-n található meg.

A Kutatók Éjszakája egy 2005 óta Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére.

A kétnapos rendezvényt idén szeptember 29-30-ra szervezik, a 2500 program, 200 helyszínen lesz elérhető az országban, melyeket 146 intézmény közreműködésével rendeznek meg.

Az eseményen szórakoztató, inspiráló előadásokon, bejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével.

Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska-Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár