A vörösterror 133 napja

Egy magyar Párizsban

2003. október 28. 10:36

Illyés Gyula születésének századik évfordulója alkalmából a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Kiadója Egy magyar Párizsban címmel kétnyelvű kötetet adott ki.

Illyés Gyula (1902-1983) bizonyára azok közé a magyar írók tartozik akik a legközvetlenebb és legszorosabb kapcsolatot ápolták Franciaországgal. Az író, színpadi szerző, esszéista, kritikus, újságíró és fordító Illyés több évet töltött Franciaországban az első világháborút követő időszakban, gazdag és színes életművet hagyott hátra, amelyet ott különösen nagyra értékelnek.

Verseit az 1955 és 1985 közötti időszak legnevesebb francia költői fordították. Ebben az időben nagy tiszteletnek és tekintélynek örvendett Magyarországon, ahol többek között kiállt a határokon túl élő magyarok ügyéért is, amit az akkori politikai hatalom nem nézett jó szemmel.

`http://www.ika.hu/`
Illyés Gyula (1902-1983)
Illyés Gyula születésének századik évfordulója alkalmából a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Kiadója Egy magyar Párizsban címmel kétnyelvű kötetet adott ki, amelyet Gorilovics Tivadar és Tamás Attila, a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem tanárai szerkesztettek.

A könyvbemutatóra Gorilovics Tivadarral és Tamás Attilával, a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem tanáraival és Cs. Nagy Ibolyával, a Kossuth Egyetemi Kiadó főszerkesztőjével október 29-én, szerdán 17 órakkor a Francia Intézetben kerül sor.

2019. tavasz: A vörösterror 133 napja
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!