2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Korábban kiadatlan dalokkal érkezik Jimi Hendrix „új” albuma

2017. december 11. 11:48 MTI

Tíz eddig kiadatlan szám szerepel Jimi Hendrix jövő márciusban megjelenő új lemezén. A Both Sides of the Sky című album a csaknem fél évszázada halott gitárhős 1968 és 1970 között készült felvételeiből válogat.

Az 1970-ben, 27 évesen elhunyt rocklegenda anyaga a Hendrix archívumát feldolgozó trilógia harmadik, utolsó darabja lesz a 2010-ben megjelent Valleys of Neptune, illetve a három évvel később kiadott People, Hell and Angels után – jelentette be a szériát gondozó Experience Hendrix és a Legacy Recordings. A Both Sides of the Sky producere Eddie Kramer, John McDermott és Janie Hendrix, a gitáros húga, a hagyatékot kezelő Experience Hendrix elnöke. Eddie Kramer a zenész életében megjelent valamennyi album hangmérnöke volt.

„Ha az ember elindítja az akkor készült felvételeket, ma is feláll a szőr a hátán. Elképesztő. Itt állunk ötven évvel később és még mindig azt kell mondanunk, hogy csodálatos előadást hallunk” – fogalmazott Kramer. Az anyag néhány felvételét a Band of Gypsys formációval rögzítette Hendrix, vagyis Buddy Miles dobossal és Billy Cox basszusgitárossal. Két számban, a $20 Fine-ban és a Woodstock-ban a gitáros-énekes Stephen Stills működik közre, a másik gitárhős, a három éve elhunyt Johnny Winter a Things I Used to Do című felvételen hallható. A Jimi Hendrix Experience tagjai, Mitch Mitchell (dob) és Noel Redding (basszusgitár) a Hear My Train A Comin’-on szerepelnek, a szaxofonos Lonnie Youngblood a Georgia Blues-on.

Eddie Kramer szerint bár a Hendrix-archívum stúdiófelvételeit feldolgozó trilógia a Both Sides of the Sky-jal lezárul, nincs kizárva, hogy talál még valaki egy-egy padláson vagy pincében olyan zenét a gitárostól, amelyet érdemes lesz megjelentetni. Elmondta azt is, hogy Hendrix koncertfelvételei közül biztosan kiadnak még hangi és képi verzióban is anyagot.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár