2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Megemlékezés a londoni 6:3-ról

2011. november 22. 11:01 MTI

Az Aranycsapat Alapítvány hétfőn tartotta megemlékezését az "évszázad labdarúgó-mérkőzésének" évfordulója alkalmából, melyre 2003 óta minden évben sort kerít.

Pénteken lesz az 58. évfordulója az angol-magyarnak, amelyet a legendás Aranycsapat 6-3-ra nyert meg a londoni Wembley Stadionban. Ez volt az első alkalom, hogy a háromoroszlános gárda hazai pályán kikapott egy nem brit csapattól.

"Az évszázad mérkőzése kifejezést nem mi találtuk ki, hanem az angolok" - nyilatkozta Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke egy óbudai étteremben rendezett összejövetelen, amelyen megjelent Grosics Gyula, a legendás együttes kapusa, valamint Várhidi Pál is, aki a cserepadról nézte végig ezt az összecsapást. "A mérkőzés előtt az angolok megfigyelői Magyarországon jártak, látták a svédek elleni döntetlenünket és azt mondták, hogy simán megnyerik majd a londoni találkozót. Erre mi már a 45. másodpercben vezettünk, 6-3 lett a vége, de volt két kapufánk, egy meg nem adott gólunk és több helyzetünk is, valóságos csoda volt."

"Szerencsére az angolok azonnal revánsot akartak, aztán ahogyan azt mondani szokták, egy hétre jöttek, de 7-1-gyel mentek" - tette hozzá Kű Lajos, aki az 1972-es müncheni olimpián szerzett ezüstérmet. Az összejövetel előtt az egybegyűltek a Szent István-bazilikában Puskás Ferenc síremlékét koszorúzták meg.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár