2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Japán koponyát találhattak Pearl Harborban

2011. július 26. 11:23 The Daily Mail

Kotrási munkálatok során egy olyan koponyát hoztak felszínre Pearl Harborban, amelyről a kutatók azt gyanítják hogy egy, az 1941-es támadás során lezuhant japán pilóta földi maradványa lehet.

Jeff Fong régész leszögezte: a korai vizsgálatok alapján 75 százalékban bizonyos abban, hogy a koponya egy japán katonáé lehet. A csontok mellett rejtélyes tárgyakat is találtak: villát, vasdarabkákat, és egy kólásüveget. A szakértők megállapították, hogy ez utóbbi a negyvenes évekből származik.

A második világháború lezárulása óta ez volt az első eset, amikor japán katona földi maradványaira találtak. Eredetileg április elsején, kotrás során került felszínre a koponya, amelynek vizsgálatával a harcban elesett katonák azonosításával foglalkozó oahui Joint POW/MIA Accounting Command lett megbízva. John Byrd, a a laboratórium vezetőjének közlése szerint a koponyát a laboratóriumban fogják elemezni, ahol azt többek közt fogvizsgálatnak és DNS-analízisnek is alávetik. Miután több információhoz jutnak, más illetékes szervekkel - mint például a Japán konzulátus - is felveszik a kapcsolatot. Daniel Martinez, a Hawaii Múzeum és Emlékhely vezető történésze kiemelte: céljuk a pilóta pontos beazonosítása lesz majd.

Az 1941. december 7-én bekövetkezett támadásban Japán 29 repülőgépet vesztett, míg az Egyesült Államok hadereje 2403 emberrel fizetett a meglepetésszerű támadásért.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár