2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Új képzési formával gazdagodott a Múzeumok Mindenkinek Program

2010. augusztus 2. 16:16

Mindenki számára elérhető e-learning oktatást indított el a Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (MOKK), amelynek segítségével bárki önállóan gyarapíthatja múzeumpedagógiai ismereteit, és számot is adhat tudásáról. Az egyes kurzusokat napi egy-két óra ráfordítással akár már két hét alatt is sikeresen teljesíthetik a hallgatók.

A képzések célja a kompetenciafejlesztő pedagógusok és múzeumi szakemberek számának növelése, az újszerű múzeumpedagógiai megoldások megismertetése, valamint a múzeumok és a közoktatási intézmények közötti együttműködések megalapozása.

A MOKK kurzusait elsősorban a múzeumok különböző szintű vezetői, valamint a múzeumokban dolgozó, a kulturális értékek közvetítésében, interpretálásában résztvevő múzeumi szakemberek, illetve pedagógusok, közoktatásban résztvevő szakemberek részére ajánlják. Az e-learning adta keretrendszer segítségével azonban bárki regisztrálhat egy-egy – a hagyományos tananyagra épülő – képzésre, a tanulmányok sikeres befejezéséről pedig oklevelet kaphat.

Regisztrációt követően a hallgató felveheti az aktuális kurzusokat, és később a rendszer segítségével mindig pontosan követheti, hol jár a tananyagban. A képzésben további, a hatékony tanulást elősegítő lehetőségek állnak rendelkezésre: link- és dokumentumtárak, fórumok. Minden tananyag végén olyan feladatok és tesztek találhatóak, amelyekkel a megszerzett tudás ellenőrizhető. A kurzus sikeres elvégzéséhez a záró tesztet legalább 80%-os eredménnyel kell megoldani, sikertelen teszt esetén a hallgató még kétszer próbálkozhat.

Napi egy-két óra ráfordítással mintegy két hetet vesz igénybe a kurzusok elvégzése, de természetesen nincs időkorlát. Jelenleg a „Szórakoztatva tanulni, tanulva szórakozni – Projektmódszer a múzeumpedagógiában” című kurzusra lehet beiratkozni. Év végéig a tervek szerint összesen öt, a MOKK hagyományos képzéséből is jól ismert kurzust hirdetnek meg e-learning rendszerben.

A tananyag önálló használatra készült, de szakmai kérdések felmerülése esetén a MOKK szakértői csapata készséggel áll a hallgatók rendelkezésére az [email protected] címen. Az e-learning képzés és a MOKK kiadványai elérhetőek a MOKK honlapján is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár