2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Megkerült az ellopott Stradivari

2007. június 8. 09:00

Sértetlenül visszakapta tíz napja ellopott, 2,5 millió eurót érő Stradivari-hegedűjét Christian Altenburger osztrák hegedűművész.

`Olyan érzés, mint amikor az ember visszakapja elveszett gyerekét` - mondta Altenburger, aki annyit elárult, hogy a Stradivarit többé nem a Mariahilf városrészben lévő lakásán, páncélszekrényében fogja őrizni.

A bűnügyi rendőrség tájékoztatása szerint egy ujjlenyomat vezetett a rablók nyomára. Ez egy büntetett előéletű, Ausztriában tartózkodó grúz menekülté volt, aki különböző értékeket - köztük más rablásokból származó videokamerákat, valamint a hegedűművész lakásából eltulajdonított ruhaneműt - adott fel postán Grúziába az ugyancsak a zenésztől lopott bőröndben. A rendőrség figyelmeztette a postát és a vámhatóságot, hogy a rablott holmit valószínűleg valahová Kelet-Európába fogják továbbküldeni. A posta idejében felfigyelt a gyanús csomagra, és értesítette a rendőrséget.

A rendőrök kedden délután házkutatást tartottak a betörők lakásán - időközben összesen hat grúz menedékkérőt vettek őrizetbe - és több rablott holmi mellett megtalálták a Stradivari-hegedűt is, azonosítva az ujjlenyomatokat. Megkerült a zenésztől ellopott másik, 120 ezer eurót érő Vuillaume-hegedű is. A szerdai tájékoztatás szerint a grúz banda tagjai május óta összesen 21 lakásbetörést követtek el Bécs belső kerületeiben, ugyanazzal a módszerrel.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár