A vörösterror 133 napja

Jézus leszármazottja lenne Szadzsiro Szavagucsi?

2006. június 6. 18:57

Jézus sírja Japán északi részén, egy Singo nevű falucskában található. A helyi legendárium szerint Jézus 21 éves korában érkezett a Felkelő Nap országába, ahol 12 évet töltött, megtanult japánul, majd visszatért Júdeába, hogy végrehajtsa küldetését, és hirdesse az igét a Szentföldről, esetünkben Japánról - írta a HVG.

A kereszthalálban testvére `helyettesítette` Jézust, aki visszatérhetett Japánba, megszeretett és feleségül vett egy helyi hajadont, bizonyos Mijukót, és boldogan élt, míg meg nem halt, ami 106 éves korában következett be.

Csaknem kétezer éven át a Singo nevű falucska lakói őrizték a titkot, míg 1935-ben az Ibaraki körzet papja fel nem fedezett egy ősi japán nyelven íródott dokumentumot, amely az egyházfi véleménye szerint Jézus végakarata volt. A dokumentum szerint Krisztust Singóban temették el.

Azóta évente 40 ezer japán zarándok érkezik a településre, ahol a helyiek hite szerint mindmáig él Jézus egyenes ági leszármazottja, egy bizonyos Szadzsiro Szavagucsi nevű idős úr, akinek családja emberemlékezet óta birtokolja a területet, ahol a sír található.

A teljes cikk a HVG-ben
2019. tavasz: A vörösterror 133 napja
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!