A vörösterror 133 napja

Az egri vár a legnépszerűbb vidéki múzeum

2006. május 18. 15:09

Az elmúlt évben 417 ezer látogatót fogadott az egri vár; ez azt jelenti, hogy a Dobó István Vármúzeum a leglátogatottabb vidéki múzeum Magyarországon - közölte az intézmény vezetője.

Országos viszonylatban a vár a negyedik legnépszerűbb a múzeumok sorában - mondta Petercsák Tivadar a sajtótájékoztatón. Emlékeztetett arra, hogy a korábbi esztendőkben rendre az egri vár volt az ország leglátogatottabb kiállítóhelye. Ugyanakkor, miközben számos budapesti múzeum ma már ingyenesen megtekinthető, Egerben ma is fizetni kell, illetve a `mega-kiállítások` miatt is elhúztak a fővárosi intézmények.

Petercsák Tivadar, az elmúlt év eredményei között említette, hogy megkezdődött a megyei múzeumi szervezethez tartozó, a Mátra Múzeumnak otthont adó gyöngyösi Orczy-kastély kétmilliárd forint értékű rekonstrukciója. Átadták a konferencia-központot és új kiállítóhelyeket magában foglaló Dobó-bástyát Egerben. Az idei év terveiről szólva kiemelte, hogy pályázatot nyújtanak be az egri vár gótikus palotájának kibővítésére, illetve a középkori püspöki dézsma-pince rekonstrukciójára is.

(Múlt-kor/MTI)

2019. tavasz: A vörösterror 133 napja
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!