2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Tényleg kicsi volt Napóleon pénisze

2014. április 7. 13:45

Két évszázaddal halála után egy brit tudományos-ismeretterjesztő műsorban megerősítették, hogy valóban pici - alig négy centiméteres - nemi szerve volt Bonaparte Napóleon francia császárnak.

A Channel 4 csatorna Dead Famous DNA című műsorában a történelem néhány legismertebb alakjának maradványaiból kívánják megoldani az adott személyek - többek között Hitler, Eva Braun, Hitler, John F. Kennedy és Elvis Presley - körüli titkokat.

Mark Evans műsorvezető ezúttal New Jersey-be utazott, hogy fellelje a kíváncsi szemek elől gondosan elzárt leletet, amely ma egy bizonyos Evan Lattimer tulajdonában van; ő azt apjától, egy híres urológustól örökölte, miután egy párizsi aukción 3000 dollárért megvásárolta. "Nagyon kicsi, már-már híresen kicsi. Tökéletes formájú, az egyetemen röntgennel vizsgálták meg és megállapították, hogy tényleg Napóleon hímvesszeje" - mondta el a relikvia büszke tulajdonosa.

Lattimer "történelmi kincs"-ként tekint a néhai francia császár férfiasságára, amit eddig mindössze tíz embernek mutatott meg; se film, se fotó nem készült róla. "Nagyon sok hímvesszőt láttam már a csivaváétól kezdve a nagy ámbráscetig. Ez nagyon töpörödött" - adott megdöbbenésének hangot Evans.

Napóleon nemi szerve kalandos utat járt be: a beszámolók szerint a francia hadvezér-politikus péniszét a boncolás során, 17 szemtanú előtt vágta le orvosa, Francesco Autommarchi, majd egy francia apáthoz, Anges Paul Vignalihoz került - ő adta fel az utolsó kenetet Napóleonnak. Az ereklye sokáig a Vignali családban maradt, mígnem 1924-ben egy amerikai könyvritkaságokat gyűjtő férfi, A.S.W. Rosenbach szerezte meg, majd három évvel később a New York-i Museum of French Artban állították ki.

Napóleon és a nők

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár