Hitler elfeledett szövetségesei

Meghosszabbították a Titanic100 kiállítást

2012. szeptember 17. 16:20

Október 14-ig hosszabbította meg a TITANIC 100 kiállítást a Közlekedési Múzeum. A kiállítást eddig több mint 62 ezren látták. A Titanic100 kiállításban eddig még sehol, soha ki nem állított eredeti tárgyak, dokumentumok (közel 130 darab) idézik fel a világ leghíresebb hajójának építését, első és egyben utolsó transzatlanti útját, a katasztrófát, és a mentést.


A Közlekedési Múzeumban a szeptember az egyik leglátogatottabb hónap, ekkor sok iskolai csoport keresi fel a múzeumot. A múzeum erre tekintettel meghosszabbította a Titanic 100 kiállítást, miután sikerült megállapodni a tárgyak tulajdonosaival a hosszabbításról.

A kiállítótérben a Titanic sétafedélzetének egy részlete elevenedik meg a Stern Stúdió és a Mid Atlantic Films jóvoltából, akik a Magyarországon forgatott „Titanic” című televíziós sorozat díszleteit és kellékeit kölcsönözték a kiállításhoz. A „fedélzeten” kapott helyet a Titanic-on is használt mentőcsónak (replika), amelyekkel a túlélőket mentették.

Találkozhatnak a látogatók azokkal a tárgyakkal, amelyek a Titanicra, a testvérhajóira (Olympic, Britannic), valamint a mentésben résztvevő hajókra, elsősorban természetesen a túlélőket a fedélzetére vevő Carpathia gőzösre emlékeznek.

A kiállításban a Titanicról származó tárgyak mellett olyanok is láthatók, amelyek a Titanic részére készültek, de a hajóba nem építették be. A ma 4 és fél kilométerrel az Atlanti óceán felszíne alatt lévő hajóroncs eredeti pompáját azok a tárgyak szemléltetik, amelyek testvérhajójáról, a Titanic-kal szinte teljesen megegyező Oympic-ról származnak.

A kiállítás külön érdekessége, hogy a kiállított eredeti dokumentumok, használati tárgyak a Titanic több híres, vagy egyszerű fedélközi osztályon utazó személy életét is felelevenítik.

A kiállítás 2012. október 14-én látható utoljára a Közlekedési Múzeumban. (XIV. kerület, Városligeti krt. 11.)

Címkék
2017. tél: Hitler elfeledett szövetségesei
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!