2022. nyár: Mesebeli menyegzők
ITT támogathatsz bennünket

A maffia bosszújától félt RFK

2012. január 26. 10:37

Robert F. Kennedy attól félt, hogy a maffia megvakítja gyermekeit, bosszúból, amiért a szenátor nyomozást indított ellenük – mondta el RFK özvegye.

A 30 év után először megszólaló Ethel Kennedy szerint mikor férje látott egy riportot egy újságíróról, akinek a szemébe a maffia savat öntött, idegesség fogta el, s attól félt, hogy gyermekeivel is ez fog történni. Többek között ez is táplálta azon összeesküvés-elméletet, amely szerint a maffia keze lehetett Kennedy halálában.

Robert Kennedyt, a szintén merénylet áldozatául esett John F. Kennedy öccsét 1968-ban lőtte le az arab származású Sirhan Sirhan, de egyes vélemények szerint halálában szerepe volt a maffiának is, mivel Kennedy legfőbb ügyészként keresztes hadjáratot indított ellenük.

A ma már 83 éves Ethel – akinek életéről lánya forgat filmet – szerint RFK paranoiája akkor hatalmasodott el, amikor értesült a New York Post újságírója, Victor Riesel haláláról. „A nap végén nem hagyhattuk el az iskolát a többi gyerekkel együtt” – emlékezett vissza Kathleen, Robert és Ethel legidősebb lánya.

A szálak Carlos Marcello maffiafőnökhöz vezettek, akit Kennedy 1961-ben, röviddel a legfőbb ügyésszé történt kinevezése után deportált Guatemalába. A don szicíliai átkát előbb JFK-ra szórta, majd állítólag ugyanezt tette a helyébe lépő Jimmy Hoffa is Roberttel.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. nyár: Mesebeli menyegzők
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár