2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A Hasfelmetsző külföldön is gyilkolhatott

2011. április 22. 09:49

Hasfelmetsző Jack nem fejezte be a gyilkosságokat Angliában: az utolsó ottani eset után Nicaraguában és Németországban tevékenykedett tovább - állítja egy történész.

Az egykori nyomozó, Trevor Marriott által írt Jack the Ripper: the 21st Century Investigation (Hasfelmetsző Jack: a 21. századi nyomozás) bizonyítékai szerint a gyilkos valójában egy kereskedő tengerész volt, aki a Sylph teherszállító hajóval érkezett Angliába 1888. júliusában - azaz közvetlenül az első gyilkosság előtt.

A hajó nem sokkal az utolsó gyilkosság után (Mary Kelly prostituált, Whitechapel) hagyta el Nagy-Britanniát, majd a férfi Managuába, a nicaraguai fővárosba utazott, ahol ekkor hat brutális gyilkosságot követtek el. Ezen év októberében a Washington Star pedig egy halott nő "brutálisan megcsonkított holttestéről" számol be a németországi Flensburg kikötőjében: ekkor itt horgonyzott a hajó.

Az továbbra is kérdés marad, hogy ki is volt a titokzatos gyilkos: Hasfelmetsző Jacket ugyanis sosem kapták el. Hogy a rejtélyes gyilkos ki is lehetett valójában - királyi unoka, borbély, doktor, esetleg művész -, azt a mai napig csak találgatják. Egy 2001-ben megjelent könyv szerint viszont a hasfelmetsző borzalmas sorozatgyilkosságának tényleges indítéka az okkultista szadisztikus sátánimádatban rejlett.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár