2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Amerikai katonák szállták meg a Capa-tárlatot

2010. április 11. 21:37

Szerte az országból érkeztek "amerikai katonák" a szegedi Móra Ferenc Múzeum Capa-tárlatára: a II. Világháborús Amerikai Katonai Hagyományőrző Egyesület bemutatót és kiállítást rendezett a Kultúrpalotában. Az érdeklődők megismerkedhettek a háborús filmek, s a legendás Robert Capa képei által elhíresült második világháborús amerikai katonák harci eszközeivel.

A szombati rendezvényen bemutatásra kerültek a normandiai partraszállásban résztvevő ejtőernyősök, gyalogosok fegyverei, egyenruhái, menetfelszerelései. A Móra-múzeumban április 25-ig megtekinthető Capa-kiállításon a normandiai partraszálláskor készült felbecsülhetetlen értékű felvételekkel is találkozhatnak a látogatók.

A II. Világháborús Amerikai Katonai Hagyományőrző Egyesület célja hogy tevékenységükkel emléket állítsanak és tisztelegjenek a II. világháborúsban harcolt, elhunyt katonák emléke előtt. Csapatuk megalapítása előtt a magyarországi katonai hagyományőrző egyesületek közül hiányzott a nyugati szövetséges erők bemutatása. Részben ezt az űrt kívánták betölteni, amikor az amerikai és angol egyenruhák és felszerelések gyűjtésébe kezdtek.

A Móra Ferenc Múzeumba látogatók megismerkedhettek a II. világháborús amerikai fegyverekkel, egyenruhákkal, menet- és tábori felszerelésekkel, járművekkel és sok más aprósággal, amelyek valóban tapinthatóvá varázsolják a történelmet.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár