2022. tél: A szeretet mártírjai
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Sógorával folytatott viszonyt Jackie Kennedy

2009. július 9. 09:02 The Daily Mail

Jackie Kennedy férje halála után annak testvérével, Bobby Kennedyvel folytatott négy éven át tartó, és csak a férfi halálával lezáruló szenvedélyes viszonyt - derül ki egy nemrég megjelent könyvből.

Az egykori first lady annyira szerelmes volt Bobbyba, hogy amikor 1968-ban a férfit elnökválasztási kampánya során meggyilkolták, ő, és nem a férfi felesége, Ethel utasította az orvosokat, hogy kapcsolják le a létfenntartó gépeket. Ez persze azt is jelenti, hogy Ethel – Bobby 11 gyermekének anyja - tudott a viszonyról, ám inkább nem törődött vele - olvasható C. David Heymann Bobby and Jackie: A Love Story című munkájában.

A viszonyról mindenki más is tudott, hiszen a páros úgy viselkedett, akár a szerelmes tinédzserek - állította róluk Franklin Roosevelt Jr, aki szerint Bobby el akart válni a feleségétől, hogy Jackie-vel lehessen, de ez nem volt lehetséges.

A Kennedy-család történészei szerint a könyv csak felnagyítja az affér jelentőségét, ám Heymann cáfol: elmondása szerint a titkosszolgálat és az FBI aktái is egytől egyig megörökítik a viszony részleteit. Eszerint a párost 1964 elején a gyász hozta össze, miután Jacket megölték Dallasban. Bobby halála egyébként megrázta Jackie-t, aki a gyász elől újabb kapcsolatba menekült, és alig négy hónappal később hozzáment Arisztotelész Onassziszhoz - akit egyesek a politikus meggyilkoltatásával is gyanúsítanak.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tél: A szeretet mártírjai
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár