2021. ősz különszám: Sorsok, Legendák, Küzdelmek
ITT támogathatsz bennünket

Ausztráliában akasztották fel a Hasfelmetszőt

2009. április 16. 12:49 The Daily Telegraph

A különböző nyomozati szerveket és magándetektíveket közel egy évszázada tartja izgalomban a rejtély, hogy ki lehetett a titokzatos gyilkos, aki különös kegyetlenséggel ölt prostituáltakat Londonban. Egy új teória szerint a sorozatgyilkos Ausztráliába menekült, ahol azonban utolérte az igazságszolgáltatás, és a férfi a kötélen végezte.


Az 1888-as gyilkosságok történetét, és lehetséges okait kutató Dr. Geoff Crawford szerint a titokzatos gyilkos Ausztráliába menekülhetett az East Enden végrehajtott mészárlásai után. Szerinte ugyanis a tettes a nemzetközi szélhámosként is ismert Frederick Bailey Deeming lehetett, aki az 1880-as években Liverpoolhoz közel élt, és akit később felesége és négy gyermeke megölésével vádoltak. Deeming a mészárlások után ment Melbourne-be, ahol 1892-ben második felesége meggyilkolása miatt fogták perbe és akasztották fel.

Crawford szerint Deeming bűntettei, és feleségei meggyilkolásának módszere nagyon hasonló a Hasfelmetsző tetteihez: a férfi ugyanis előbb átvágta a nők torkát, majd kivette belső szerveiket. Ráadásul a kutató szerint a szélhámosra ráillik a Hasfelmetsző utolsó áldozatának meggyilkolása előtt, a rendőrségnek adott tett leírása is.

A téma szakértői eddig azzal zárták ki Deeminget a lehetséges elkövetők sorából, hogy az adott időszakban ő Dél-Afrikában tartózkodhatott. Vannak azonban, akik szerint az utazások időpontjai a mai napig tisztázatlanok, így a férfi akkor akár Londonban is garázdálkodhatott.

Crawford ezért most szeretne DNS-mintát vetetni Deeming koponyájából, majd azt összehasonlítani a Hasfelmetsző levelein felfedezett nyálmaradványokkal.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2021. ősz: A Kádár-korszak kétarcúsága
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár