Kutyahúslevestől a kobraraguig – újabb 7 diktátor kedvenc étele
2017. január 6. 08:29
Korábban
Karamellizált dió és grúz bor
A történelem valaha élt egyik legnagyobb mészárosa, Joszif Sztálin általában hagyományos orosz ételeket fogyasztott, azonban származásához hűen a hagyományos grúz konyha bolondja is volt, amelyben főként a dió, a fokhagyma, a szilva, a gránátalma és természetesen a borok dominálnak. A kaukázusi népek egyik legismertebb étele a főként az újév napján és karácsonykor fogyasztott gozinaki, amely karamellizált dióból és sült mézből készül. Külön érdekesség, hogy a Sztálinnak és Leninnek több alkalommal is ebédet kreáló, Szpiridon Ivanovics Putyin orosz szakács (1879-1965) a jelenleg regnáló orosz elnök, Vlagyimir Putyin nagyapja volt. A generalisszimusz egyébként nem vetette meg az alkoholt sem, ám az orosz vodka helyett inkább a grúz borokat szerette, és előszeretettel vett részt ivós játékokban, amelyekre a hat-hét órán át tartó lakomázások közben gyakran kerítettek sort.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
- Még a hóhér sem bírta a király elleni merénylő vallatásának látványát 18:05
- Egyre súlyosbodó betegsége ellenére haláláig alkotott Alphonse Daudet 16:05
- A Városliget arculatához is hozzájárult az ezeréves Magyarország megünneplése 15:05
- Főleg regényeket írt, a köztudat mégis egy musicalhez köti Sólem Áléchem nevét 14:20
- A magyar kultúrával ismerkedhettek a washingtoni magyar nagykövetség rendezvényére érkezők 11:20
- A gyilkossági kísérlet után nem sokkal megbocsátott merénylőjének II. János Pál pápa 08:20
- A világ legcsúszósabb anyagaként döntötte meg a Guinness-rekordot Plunkett találmánya tegnap
- Elutasította a kitüntetéseket a modern betegellátás úttörője, Florence Nightingale tegnap