Hitler elfeledett szövetségesei

Keresés

 
Keresett szó   
Címke szerint
Dátum és között
Keresési feltételek:
Cimke: Libanon
8 találat
[1]

Megtalálták a bibliai kánaániták leszármazottait

[2017.07.31. 14:48] Hírek

A mai libanoni lakosság genetikai állománya megegyezik a négyezer évvel ezelőtt élő, a Bibliában szereplő kánaániták génjeivel friss kutatások szerint - közölte a Háárec című izraeli újság hétfőn. A kánaániták föníciai eredetű sémi népek voltak, akik a Karmel-hegy és Ugarit város között a Földközi-tenger partvidékén telepedtek le.

[2]

Még a perzsák sem találtak rá a szidóni templom titkos szobájára

[2015.03.03. 18:11] Hírek

A dél-libanoni Szidón városának frères-i régészeti lelőhelyén egy titkos szobát fedeztek fel a British Museum régészei, valamint libanoni szakemberek. A monumentális földalatti terem valószínűleg az ötezer éves település bronzkori templomához tartozik.

[3]

Gigantikus ókori kőtömböt találtak Libanonban

[2014.12.02. 17:04] Hírek

Német régészek megtalálták minden idők legnagyobb, emberi kéz által faragott kőtömbjét.

[4]

Rosszul sült el a CIA titkos bejrúti háborúja

[2014.07.24. 11:18] Hírek

Az amerikaiak titkos bejrúti háborúi csúfos kudarccal végződnek és forradalmi lépésre késztetik a hírszerzést. A Spektrum "CIA: Titkosítás feloldva" című szombati epizódja a bejrúti eseményeket göngyölíti fel, megszólalnak benne a merényletek túlélői. Hol hibázott a CIA?

[5]

Felgyújtottak egy ritka dokumentumokat őrző könyvtárat Tripoliban

[2014.01.06. 12:28] Hírek

Emberek százai vonultak utcára a hétvégén Libanonban, hogy tiltakozzanak egy ritka történelmi dokumentumokat őrző tripoli könyvtár felgyújtása miatt.

[6]

Törölhetik Türosz világörökségi státuszát

[2011.08.18. 12:23] Hírek

Lekerülhet Türosz a világörökség jegyzékéből, ugyanis az UNESCO több területen hiányosságot állapított meg. A világszervezet 2012 februárjáig adott haladékot Libanonnak.

[7]

Libanon utolsó kalligráfusai

[2011.08.03. 15:33] Hírek

Összekapcsolódó szavak, elnyúló és összegömbölyödő betűk: Libanonban már csak maroknyian vannak a kalligráfusok, akik ezt a régi, ma elhanyagolt művészetet ápolják és próbálják menteni.

[8]

A libanoni rakétaprogram titkai

[2011.03.30. 08:49] Hírek

Miközben Washington és Moszkva egymásra licitálva próbálta kisajátítani magának az űrt, egy a világtól eldugott kis libanoni farmon önkéntesek egy lelkes csoportja rakétatechnikai kurzusokat szervezett, s sikerrel hajtotta végre az ország első ilyen jellegű kísérletét.

Segítség

Hogyan kereshet?

A keresés során választhat: az oldal teljes tartalmában, csak cikkeink között, vagy pedig az évfordulós adatbázisunkban keres. Ha a cikket választja, az alatta szereplő legördülő menüben finomíthatja a feltételeket, és választhat rovataink, vagy az e-folyóirat esetében a lapszámok közül is. Emellett mostantól akár időkeretre is leszűkítheti a keresési tartományt.
Amennyiben töredékszóra szeretne keresni, rakjon * (csillag) karaktert a szó végére, pl. egyipt* !

történelmi Adattárak

Miben kereshet?
Történelmi események
Összetett keresés >>
Fogalomtár
Ki kicsoda?

Ajánló

Mit talál az adattárban?
Események

VII. Gergely pápa megrója Salamon királyt Salamon azért kap feddést, mert IV. Henrik német királynak hűbérül ajánlotta fel Magyarországot, amely a pápa szerint a Szentszék hűbérbirtoka.
Tovább >>

Tudja, mit jelentenek?
Antibolsevista Comité
Gátlóműves kerekes óra
Osztrakiszmosz
Ismeri őket?
Batthyány-Strattmann László
Grant, Ulysses
Tai-tsu ( Taizu) (Északi Szung-dinasztia)