2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Múlt-kor Digitális Akadémia

A Múlt-kor Digitális Akadémia anyagának letöltéséhez kérjük, írja be az alábbi mezőbe a felhasználói kódot, és küldje el az űrlapot!

Azonosítás

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent "Új tartalomfejlesztések a közoktatásban" című, TÁMOP-3.1.2-12/1-2012-0009 azonosítószámú projekt keretében Múlt-kor Digitális Akadémia címmel digitális taneszköz készül történelem témakörben általános és középiskolások számára. A kiegészítő digitális oktatási anyag illeszkedik az új Nemzeti Köznevelési Rendszerhez, a NAT-hoz és a kerettantervekhez. A digitális taneszköz kialakítása lehetővé teszi, hogy a tanulók tanórák keretében, illetve önállóan is feldolgozzák a tananyagot.

A feladatokat négy konzorciumi tag (Múlt-kor Kft., Appsters Mobiltartalom-fejlesztő Kft., BME-AutSoft Kft., Color Plus Kft.) együttesen végzi. A taneszköz Windows7 operációs rendszeren lesz futtatható. Az akkreditáció után a Sulinet oldaláról ingyenesen letölthetővé válik. A Sulinet Digitális Tudásbázis rendszerrel kompatibilis a fejlesztés. A digitális taneszköz elkészítését kutatás, kompetencia-felmérés előzte meg, amelyet hetedik osztályos általános iskolások körében végeztek a pályázat szakmai megvalósítói.

A projekt időtartama: 2013. 08. 01. - 2015. 08. 31.
Összköltsége: 94 931 975 Ft.

A Múlt-kor Digitális Akadémia elnevezésű fejlesztés újragondolja a mai magyar történelemoktatást. A hazai kutatások eredményei mentén újabb tények és adatok kerülnek napvilágra, amelyeket nem képesek az évekkel ezelőtt kiadott tankönyvek követni. A digitális technológia azonban gyorsan reagál: a tegnap történéseit integrálja.

Játékos történelemoktatás modern formában

A Múlt-kor Digitális Akadémia egy, a XXI. század legtöbb technikai és oktatási kihívásainak megfelelő, a történelem tantárgyát felölelő és annak játszva tanulását elősegítő digitális tananyag, segédanyag. Az Akadémia nemcsak a tanároknak nyújt nagy segítséget az oktatásban (órai munka, házi feladatok, szemléltetés, tananyag elmélyítése, kiegészítés terén), hanem a diákoknak, a történelmet kedvelőknek is érdekes és hasznos lehet.

Századunkban a mai – számítógép előtt ülő, virtuális világban (is) élő – fiatalság számára nagy szükség van az ilyen típusú segédanyagokra, amely emészthető formában, gyakran játékos módon ad át információkat, mélyíti el a tudást, valamint lehetőséget ad a tanárnak a diák tudásának ellenőrzésére. Manapság már általános és középiskolában is elképzelhetetlen, hogy a történelemórai szemléltetés megrekedjen a tankönyvek, szakkönyvek adott képeinek nézegetésével (nem lebecsülve persze azokat!), és elkerülhetetlen a digitális technika alkalmazása.

A Múlt-kor Digitális Akadémiában megtalálható feladatok nem csupán megerősítik az órán elhangzottakat, illetve a tankönyvben leírtakat, hanem kiegészítő jellegű témákat is felsorakoztat. Számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy a történelmet kedvelők a tanórán, törzsanyagon kívüli ismereteiket is bővítsék, elmélyítsék, majd teszteljék.

A jól elkülöníthető módon, általános és középiskolás diákoknak szánt olvasmányos bevezető cikkeket minden esetben játékos feladatok követik. A szórakoztatást, oktatást, ismeretszerzést és digitális élményt egyszerre nyújtó program színes feladatai kvízek, csoportosító feladatok és puzzle-ök formájában kérdezik ki és gyakoroltatják be a diákoknak a rendes és a kiegészítő tananyagot. A Múlt-kor Digitális Akadémia programja révén könnyen és játszva tanulhatják meg a történelmet, fejleszthetik és tesztelhetik tudásukat az érdeklődők.

Legfrissebb
Legolvasottabb
Bezár