2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Jackie Kennedy képzeletbeli naplója a Twitteren

2010. szeptember 19. 17:49 MTI

Jackie Kennedy néhai amerikai first lady képzeletbeli 1960-as kampánynaplójába olvashatnak bele a John F. Kennedy elnöki könyvtár jóvoltából a Twitter közösségi oldal felhasználói.

Ötven évvel azután, hogy a demokrata párti elnökjelöltségért kampányoló John F. Kennedy feleségeként cikket írt Campaign Wife (Kampányfeleség) címmel, az elnöki könyvtár elképzelte, miként írna most a népszerű asszony, ha internet-csatlakozással rendelkező gép előtt ülne, rengeteg követőt számlálva a Twitter oldalán.

"Amióta házasok vagyunk, először nem tudok Jackkel lenni, amikor kampányol" - olvasható az első bejegyzésben a @jbk1960-as felhasználó tollából, utalva arra, hogy a politikus neje terhessége miatt a háttérbe kényszerült.

A John F. Kennedy elnöki könyvtár éppen ötven évvel azután írja a first lady internetes naplóját, hogy Jackie Kennedy megjelentette hét cikkéből az elsőt, amelyekkel férje kampányát akarta segíteni. A Twitterre eddig érkezett öt üzenet a politikusfeleség cikkeiben használt szavakat tömöríti 140 karakterben. Ezekben Jackie Kennedy frusztráltságának ad hangot, mert a család Hayannis Port-i házában kellett maradnia, és "semmilyen mértékben sem vehet részt a kampányban".

Az 1994-ben elhunyt volt fist lady azt találta a legrosszabbnak, hogy nem lehetett jelen Los Angelesben, amikor férje elnyerte a jelöltséget. Ő ugyan ragaszkodott az utazáshoz, de orvosa nyugalmat rendelt el számára.

Jackie Twittere

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár