2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Tudástár a szombathelyi Savaria Múzeumban

2010. július 25. 15:48 MTI

Vas megye első múzeumi oktatóterét - a múzeumi tudás különleges tárházát - csoportosan, egyeztetett tematika alapján is igénybe vehetik szeptembertől a diákok - tájékoztatott Tóth Kálmán múzeumpedagógus.

A legmodernebb eszközökkel, számítógépekkel, interaktív táblával, mikroszkópokkal, kerámiaégető kemencével és dokumentumkamerával is felszerelt múzeumi oktatóteremben - a Múzeumbogár klubban - szórakozva tanulhatnak majd a fiatalok.

A szeptembertől induló foglalkozások, múzeumi tanórák, szakkörök, a fogyatékkal élőknek is szóló műhelyprogramok, vetélkedők közül a pedagógusok választhatják ki a tananyaghoz leginkább illeszkedő oktatási formákat. A lehetőségekről és a múzeumi kínálatról tájékoztató napokat tartanak a pedagógusoknak, és feltöltés alatt van a múzeumpedagógiai ajánlót tartalmazó honlap is - fűzte hozzá Tóth Kálmán.

A Savaria Múzeum Tájak, korok, települések című állandó kiállításához illeszkedő múzeumpedagógiai foglalkozásokon a speciális, kimondottan erre a helyre készített segédeszközök teszik még érthetőbbé és befogadhatóbbá az információkat. Több mint kétszáz, kézbe fogható, kipróbálható műtárgymásolattal találkozhatnak a látogatók, érintőképernyős felületekkel találkozhatnak a múzeum valamennyi kiállításában, de bepillantást nyerhetnek a múzeumban dolgozó szakemberek munkájába is.

A múzeum a jövőben kiemelkedő szerepet foglalhat el az iskolán kívüli oktatásban is - mutatott rá a múzeumpedagógus, hozzátéve, a jövőben a családoknak és a felnőtteknek is rendszeresen indítanak programokat. A múzeumi oktatótér a Társadalmi Integrációs Operatív Program pályázatán nyert, 36 millió forintot meghaladó európai uniós finanszírozással valósult meg Szombathelyen.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár