2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Dávid-csillaggal kampányolnak a német dohányosok

2008. január 16. 17:00

Január elejével több német szövetségi állam betiltotta a dohányzást a bárokban és éttermekben, ezért egy furcsa akció szervezői Dávid-csillagos pólókkal tiltakoznának az akció ellen.

A pólókat is árusító, a dohányosok jogait védő honlap üzemeltetője szerint még egy darabot sem adtak el, és szerinte az `ötletes` akció egyébként is kudarcba fulladt. Bár az oldal azt hirdeti, hogy már 1000 póló gazdára talált, a valóságban azonban egy darabot sem készítettek el: a szervezők szerint ez csupán egy `promóciós hazugság` volt.

Az egyetlen reakciót a németországi zsidó szervezetekből sikerült kiváltani, amelyek egytől egyig tiltakoztak az akció ellen. Felkeltették a szövetségi hatóságok figyelmét is, akik már vizsgálják, hogy a pólóárus megszegett-e bármilyen törvényt.

A német Központi Zsidótanács megbízott vezetője, Dieter Graumann szerint ez a zsidó népirtás kifigurázása, és szerinte botrányos, hogy a dohányzás iránti igényt mások halálával merik egy lapon emlegetni. Szerinte "ez egy fantáziátlan, agyatlan és ízléstelen akció".

Az ominózus pólón egy sárga csillag látható, amelyre azonban a zsidó helyett a dohányos feliratot nyomták. Az oldal készítői bocsánatot kértek mindenkitől, akit megsértettek volna, és az ominózus pólót kivették a kínálatból.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár