2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Új tagországokkal bővülhet a holokausztot kutató nemzetközi szervezet

2011. június 23. 12:46 MTI

Írország, Szerbia és Szlovénia is tárgyal arról, hogy tagja legyen a holokausztot kutató (Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research) nemzetközi szervezetnek, s Ljubljana tagságának előkészítésében Magyarország is részt vesz.

Egyebek között erről tájékoztatott Nagy V. Rita, a Holokauszt Emlékközpont főtanácsadója, aki részt vesz a szervezet Amszterdamban rendezett éves konferenciáján. Mint mondta, ezek az országok remélhetőleg az év végi újabb konferencián a szervezet tagjává válnak

A Task Force egyedülálló módon foglalkozik a holokauszt oktatásával, az emlékezéssel és a kutatással, mert tagországainak holokauszttal foglalkozó múzeumainak és intézményeinek szakértői és diplomatái, politikusai dolgoznak együtt. A szakértők különböző munkacsoportokban a holokauszt oktatásával, kutatásával, a múzeumok és emlékhelyek aktuális kérdéseivel foglalkoznak, a megemlékezéseket igyekeznek elősegíteni, és ajánlásokat, döntéseket készítenek elő a politikai döntéshozók számára. Magyarország 2002 óta tagja Task Force-nak.

Az amszterdami tanácskozáson külön tárgyalnak a virtuális múzeumok és más új technológiák felhasználásról, működéséről, lehetőségeiről a holokauszt-múzeumokban. A mostani, négynapos tanácskozáson a szervezet 28 tagországának szakértői és politikusai vesznek részt. Amszterdamban jelentették be, hogy a szervezet novemberben újabb nemzetközi konferenciát rendez a holokauszt és más népirtások témájában.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár