2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Nemzetközi holokausztoktatási szakértőket képeznek Budapesten

2011. május 23. 12:03 MTI

Nemzetközi holokausztoktatási szakértőket képeznek októbertől Budapesten a Páva utcai Holokauszt Emlékközpont és a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum szervezésében - tájékoztatott a magyarországi közgyűjtemény.

A Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research nemzetközi szervezet és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával meghirdetett programra pályázhatnak pedagógiai szakértők, egyetemi oktatók, tananyagfejlesztők, oktatási szaktanácsadók, pedagógiai kutatók és pedagógiai szakmai szolgáltató intézmények munkatársai.

Rajtuk kívül jelentkezhetnek szakmai munkaközösségek vezetői, tanártovábbképzésben dolgozók, multiplikátorok, múzeumpedagógusok, vezető tanárok, pedagógiai műhelyek szakemberei, oktatáspolitikai döntéshozók, oktatási hivatalok szakemberei, civil oktatási szervezetek pedagógusképzéssel foglalkozó szakemberei, pedagógiai-szakmai szaktanácsadók, illetve határon túli magyar szakemberek.

A képzés nyelve magyar és angol lesz, szinkrontolmácsolást biztosítanak. A pályázatok beadási határideje szeptember 11., a jelentkezőknek konkrét oktatási projekt tervezetét kell benyújtaniuk. A program október 1-jén kezdődik, és 2012. május 31-én ér véget.

A program célja, hogy kvalifikált és elkötelezett szakértőket képezzenek, akik magas színvonalú és innovatív pedagógiai projekteket dolgoznak majd ki. A két intézmény szakértői segítik a holokausztoktatás általános nevelési folyamatba integrálását, ezáltal erősítik a civil attitűd, a társadalom problémáit felvállaló és azok megoldásában aktívan részt vevő állampolgári viselkedésmód kialakulását és elterjedését.

A szakértőképzési program öt elemből áll: önálló oktatási projekt kidolgozása; hatnapos, bentlakásos, intenzív szeminárium Budapesten; négynapos tanulmányút emlékhelyekre; háromezer szavas esszé megírása előre megadott témában; projektbemutató záró konferencia. A hatnapos, komplex intenzív képzés során történészek, oktatók és más szakemberek tartanak előadásokat, foglalkozásokat a Holokauszt Emlékközpontban és a Közép-európai Egyetemen. A program során mindvégig igény szerinti szakmai konzultációt biztosítanak.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár