Hitler elfeledett szövetségesei

Keresés

 
Keresett szó   
Címke szerint
Dátum és között
Keresési feltételek:
Cimke: Krím
10 találat
[1]

Deformált gyermekkoponyára bukkantak a Krím-félszigeten

[2017.07.31. 13:37] Hírek

Egy mesterségesen deformált koponyájú, fiatal gyermek maradványaira bukkantak orosz régészek és önkéntesek a Krím-félszigeten. A Kr. u. 2. századból való sír „lakójából” szarmata harcost kívántak faragni.

[2]

A halál árnyékának völgyében – különleges képek a krími háborúról

[2017.07.07. 14:16] Hírek

A francia-orosz diplomáciai csörteként induló, majd egyre inkább európai háborúvá terebélyesedő, az oroszországi reformhullámot elindító krími háború (1853-1856) volt az első olyan konfliktus, ahol már profi fotográfusok – köztük a kolozsvári születésű Szathmáry Pap Károly vagy a most következő képek alkotója, a brit származású Roger Fenton – járták a csatatereket.

[3]

A krími háború idején elsüllyedt, 30 hordó aranyat szállító hajóra bukkanhattak

[2016.12.12. 13:23] Hírek

1854 novemberében a Krím-félsziget partjaitól mindössze egy kilométerre elsüllyedt Black Sea Prince nevű brit szállítóhajóra bukkantak, vélik a szakértők. A gőzös annak a flottának volt a tagja, amely a krími háborúban harcoló nyugati szövetséges katonák zsoldját szállította.

[4]

Amikor európai seregek özönlötték el a Krímet

[2016.03.30. 11:02] Hírek

Százhatvan éve, 1856. március 30-án írták alá Párizsban a krími háborút lezáró békeszerződést. A párizsi béke után végleg megszűnt az 1815-ös bécsi kongresszuson alapuló hatalmi rendszer, Oroszország elvesztette 1815 óta tartó európai hegemóniáját.

[5]

Nem lehet megemlékezni a Krímben az 1944-es tatár kitelepítésről

[2015.05.19. 12:35] Hírek

Mintegy hatvan krími tatárt vettek őrizetbe az orosz hatóságok az 1944-es tömeges deportálás kezdetéről megemlékező rendezvényen - közölte a Krím Realija nevű krími hírportál hétfőn. A felvonulás őrizetbe vett résztvevőit később szabadon engedték.

[6]

Az orosz dumában írnák át a szovjet történelmet

[2015.02.17. 12:37] Hírek

A történelmi tényeket megmásítva, a törvény erejével kívánnak jogi alapot teremteni a Krím félsziget és Oroszország "újraegyesítésének" orosz képviselők.

[7]

A Krímen született meg a modern haditudósítás

[2014.08.25. 08:58] Hírek

Kevesen gondolnák, hogy a modern értelemben vett haditudósítás a Krím félszigeten született meg, amelynek egyik legelső képviselője, William Russell forradalmasította az újságírást és felébresztette a britek lelkiismeretét.

[8]

Értékes aranykincseket bukhat a Krím

[2014.08.21. 11:19] Hírek

Sem Kijevnek, sem Moszkvának nem adja vissza az amszterdami Allard Pierson régészeti múzeum azokat az aranykincseket, amelyeket egy Krímet bemutató kiállításra kapott kölcsön, mert attól tartanak, hogy beperelnék őket, akár Ukrajna, akár Oroszország kapná meg a műtárgyakat. 

[9]

Guyon és Kmety, a két oszmán pasa

[2014.05.19. 10:31] Hírek

Guyon Richárd és Kmety György egyaránt harcolt az Orosz Birodalom és az angol-francia-török szövetség között kitört krími háborúban, amelynek lezárásaként a párizsi béke rögzítette a Török Birodalom függetlenségét és területi sérthetetlenségét.

[10]

Putyin építheti meg Hitler hídját

[2014.03.12. 08:49] Hírek

Az Ukrajnát Oroszországgal a Krím félszigetnél összekötő híd második világháborús tervét porolta le Moszkva, miután Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök állami céget hozott létre a projekt megvalósítására.

Segítség

Hogyan kereshet?

A keresés során választhat: az oldal teljes tartalmában, csak cikkeink között, vagy pedig az évfordulós adatbázisunkban keres. Ha a cikket választja, az alatta szereplő legördülő menüben finomíthatja a feltételeket, és választhat rovataink, vagy az e-folyóirat esetében a lapszámok közül is. Emellett mostantól akár időkeretre is leszűkítheti a keresési tartományt.
Amennyiben töredékszóra szeretne keresni, rakjon * (csillag) karaktert a szó végére, pl. egyipt* !

történelmi Adattárak

Miben kereshet?
Történelmi események
Összetett keresés >>
Fogalomtár
Ki kicsoda?

Ajánló

Mit talál az adattárban?
Események

VII. Gergely pápa megrója Salamon királyt Salamon azért kap feddést, mert IV. Henrik német királynak hűbérül ajánlotta fel Magyarországot, amely a pápa szerint a Szentszék hűbérbirtoka.
Tovább >>

Tudja, mit jelentenek?
Antibolsevista Comité
Gátlóműves kerekes óra
Osztrakiszmosz
Ismeri őket?
Batthyány-Strattmann László
Grant, Ulysses
Tai-tsu ( Taizu) (Északi Szung-dinasztia)