Hitler elfeledett szövetségesei

Keresés

 
Keresett szó   
Címke szerint
Dátum és között
Keresési feltételek:
Cimke: Hasfelmetsző
10 találat
[1]

Mégsem hamisítvány Hasfelmetsző Jack naplója?

[2017.08.08. 09:28] Hírek

Mégis igazi lehet Hasfelmetsző Jack 25 éve előkerült naplója, amelyet a tartalmát ismertető könyv megjelenésekor a 19. századi sorozatgyilkos ügyének megszállott kutatói hamisnak kiáltottak ki. Ez igazolhatja, hogy az elkövető egy liverpooli gyapotkereskedő volt.

[2]

Valójában két kelet-európai követte el a Hasfelmetsző-gyilkosságokat?

[2017.06.26. 14:45] Hírek

Aligha lehet bárkinek is szemrehányást tenni azért, ha minimum kétkedve fogadja a sokadik olyan elméletet, amely a Hasfelmetsző-sztori megoldásának ígéretével kecsegtet. Bizonyára sokan vannak, akik úgy vélik, közel 130 évvel később már csak csekély esély van az igazság kiderítésére. 

[3]

Betanított csimpánzt és elmebeteg bábát is gyanúsítottak a Hasfelmetsző-gyilkosságokkal

[2016.08.31. 11:13] Hírek

Százhuszonnyolc éve, 1888. augusztus 31-én találták meg Londonban a később Hasfelmetsző Jack néven hírhedtté vált sorozatgyilkos első áldozatának holttestét. A gyilkosságsorozat ugyanolyan váratlanul maradt abba, ahogy kezdődött, a máig ismeretlen tettes utoljára november 9-én csapott le.

[4]

A Gyűrűk ura írójára is nagy hatással volt az új Hasfelmetsző-gyanúsított

[2015.11.05. 08:24] Hírek

Gyakorlatilag nem telik el úgy hónap, hogy az önjelölt kutatók ne túrjanak elő valahonnan egy újabb Hasfelmetsző Jack-gyanúsítottat. Ezúttal egy 19. századi angol költő, Francis Thompson  került egy ausztrál kutató célkeresztjébe.

[5]

Dagad a botrány a londoni Hasfelmetsző Jack Múzeum körül

[2015.10.05. 14:33] Hírek

A Hasfelmetsző Jacknek emléket állító londoni múzeum egy erőszakos sorozatgyilkost ünnepel. Az intézmény létrehozása egy újabb példája annak, hogyan igyekszik a társadalom a szőnyeg alá söpörni a nők elleni erőszak hétköznapokban jelenlévő valóságát.

[6]

A nagy Hasfelmetsző-körkép

[2015.08.19. 08:19] Hírek

Az elmúlt évtizedek során - főként a bulvársajtónak köszönhetően - száznál is több feltételezés született Hasfelmetsző Jack kilétét illetően: egyes elméletek szerint betanított csimpánz, kannibál, elmebeteg bába, vagy az orosz titkosszolgálatnak ügynöke volt. 

[7]

Végre kiderült, ki volt a Hasfelmetsző

[2014.09.08. 13:10] Hírek

Egy szobatudós oldotta meg minden idők talán legnagyobb kriminalisztikai rejtélyét: DNS-vizsgálattal sikerült azonosítani Hasfelmetsző Jacket. A hírhedt sorozatgyilkos egy Londonba emigrált lengyel fodrász volt.

[8]

Ő volt Hasfelmetsző Jack?

[2013.12.03. 11:26] Hírek

Egy, a brit királyi családhoz kötődő festőművész lehetett a legalább öt nő meggyilkolásával vádolt Hasfelmetsző Jack, állítja Patricia Cornwell krimiíró, aki 11 éven át kutatta az 1888 és 1891 között tevékenykedő sorozatgyilkos aktáit.

[9]

Kövesse a Hasfelmetszőt a Twitteren!

[2013.09.05. 19:57] Hírek

Százhuszonöt éve, 1888. augusztus 31-én találták meg Londonban a később Hasfelmetsző Jack néven hírhedtté vált sorozatgyilkos első áldozata, Mary Ann Nichols megcsonkított holttestét.

[10]

Csimpánznak és kannibálnak is hitték a Hasfelmetszőt

[2013.08.30. 17:22] Hírek

Százhuszonöt éve, 1888. augusztus 31-én találták meg Londonban a később Hasfelmetsző Jack néven hírhedtté vált sorozatgyilkos első áldozatának holttestét. A gyilkosságsorozat ugyanolyan váratlanul maradt abba, ahogy kezdődött, a máig ismeretlen tettes utoljára november 9-én csapott le, ezután nem lehetett többé hallani róla. Mivel az ügy megoldatlan maradt, legendák szövődtek köré, s számos könyvet és filmet inspirált.

Segítség

Hogyan kereshet?

A keresés során választhat: az oldal teljes tartalmában, csak cikkeink között, vagy pedig az évfordulós adatbázisunkban keres. Ha a cikket választja, az alatta szereplő legördülő menüben finomíthatja a feltételeket, és választhat rovataink, vagy az e-folyóirat esetében a lapszámok közül is. Emellett mostantól akár időkeretre is leszűkítheti a keresési tartományt.
Amennyiben töredékszóra szeretne keresni, rakjon * (csillag) karaktert a szó végére, pl. egyipt* !

történelmi Adattárak

Miben kereshet?
Történelmi események
Összetett keresés >>
Fogalomtár
Ki kicsoda?

Ajánló

Mit talál az adattárban?
Események

VII. Gergely pápa megrója Salamon királyt Salamon azért kap feddést, mert IV. Henrik német királynak hűbérül ajánlotta fel Magyarországot, amely a pápa szerint a Szentszék hűbérbirtoka.
Tovább >>

Tudja, mit jelentenek?
Antibolsevista Comité
Gátlóműves kerekes óra
Osztrakiszmosz
Ismeri őket?
Batthyány-Strattmann László
Grant, Ulysses
Tai-tsu ( Taizu) (Északi Szung-dinasztia)