Hitler elfeledett szövetségesei

Keresés

 
Keresett szó   
Címke szerint
Dátum és között
Keresési feltételek:
Cimke: Lettország
6 találat
[1]

Hatezer éve élt halász maradványaira bukkantak Lettországban

[2017.08.09. 12:31] Hírek

Lettország északkeleti részén lévő Salaca folyó közelében, a Rinnukalns nevű lelőhelyen tárták fel régészek egy kőkorszaki halász sírját. A Balti-térség egyik legkorábban felfedezett kőkorszaki lelőhelye fontos információkkal szolgál az időszámítás előtti 4000 körül élt őskori ember táplálkozásáról és életéről.

[2]

99,3% igen Lettország függetlenségére

[2015.05.04. 15:19] Hírek

25 éve, 1990. május 4-én kiáltotta ki nagy többséggel a függetlenséget a volt szovjet tagköztársaság, Lettország parlamentje. A szavazásban a 201 fős parlamentből 62-en nem vettek részt, a fennmaradó 139 képviselő közül 138 igennel szavazott.

[3]

Felvonulással emlékeztek az SS egykori lett katonáira

[2015.03.17. 10:18] Hírek

Rigában az idén is felvonulással emlékezett meg egy csoport hétfőn azokról a lettekről, akik egykor a náci párt fegyveres alakulata, a Waffen-SS tagjaként a Szovjetunió ellen harcoltak a második világháborúban.

[4]

Egy musical ellen tiltakozik a fő nácivadász

[2014.10.10. 11:32] Hírek

Efraim Zuroff, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal központ igazgatója elítélően írt arról, hogy szombaton Lettországban egy olyan musical bemutatóját tartják, amely egy második világháborús náci kollaboránsról szól. 

[5]

Megtalálták Riga városalapítójának illemhelyét

[2014.08.26. 10:04] Hírek

A városalapító 13. századból származó illemhelyére bukkanhattak egy rigai ásatáson - tudósított a régészeti leletről a Neatkariga Rita Avize lett napilap hétfői kiadása.

[6]

Náci múlt: erős nosztalgia keleten

[2012.04.04. 10:46] Hírek

Lettország és Litvánia ellentmondásosan viszonyul múltjához, Rigában a Waffen SS uniformisában vonultak a háborús veteránok, míg Vilniusban úgy gondolják, hogy a horogkereszt inkább a balti ország, mint a náci Harmadik Birodalom jelképe.

Segítség

Hogyan kereshet?

A keresés során választhat: az oldal teljes tartalmában, csak cikkeink között, vagy pedig az évfordulós adatbázisunkban keres. Ha a cikket választja, az alatta szereplő legördülő menüben finomíthatja a feltételeket, és választhat rovataink, vagy az e-folyóirat esetében a lapszámok közül is. Emellett mostantól akár időkeretre is leszűkítheti a keresési tartományt.
Amennyiben töredékszóra szeretne keresni, rakjon * (csillag) karaktert a szó végére, pl. egyipt* !

történelmi Adattárak

Miben kereshet?
Történelmi események
Összetett keresés >>
Fogalomtár
Ki kicsoda?

Ajánló

Mit talál az adattárban?
Események

VII. Gergely pápa megrója Salamon királyt Salamon azért kap feddést, mert IV. Henrik német királynak hűbérül ajánlotta fel Magyarországot, amely a pápa szerint a Szentszék hűbérbirtoka.
Tovább >>

Tudja, mit jelentenek?
Antibolsevista Comité
Gátlóműves kerekes óra
Osztrakiszmosz
Ismeri őket?
Batthyány-Strattmann László
Grant, Ulysses
Tai-tsu ( Taizu) (Északi Szung-dinasztia)