2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Sztárparádé New Yorkban és Londonban

2006. január 19. 08:45

A Sotheby's és a Christie's árverései egymást követik az év elején Londonban és New Yorkban. Nemcsak a helyszín, a kínálat is hasonló - számol be róla a Magyar Hírlap.

Január végén egymás utáni napokon rendezi a `régi mesterek` aukcióját New Yorkban a Sotheby's és a Christie's, február elején pedig mindkét cég Londonra figyel, és ismét közvetlenül egymás után kínálja a kiemelten értékes impresszionista, modern és kortárs műveit.

A Christie's január 24-én a régi mesterek rajzaival kezdi a sort, és rögtön egy Michelangelo-rajzzal, amiből már alig létezik magánkézben, a fennmaradt mintegy hatszáz lap túlnyomó többsége európai közgyűjteményekben pihen. A Férfi akt tanulmányt - egy nagyobb kollekció részeként - már 1976-ban elárverezték, az akkor megadott 178 ezer font minden idők legmagasabb grafikai ára volt. A késői vázletért (talán egy Piétához készült tanulmány) nem lehet licitálni, az árverésig beérkező ajánlatok közül a legmagasabbat ítéli győztesnek az aukciós ház, feltéve, hogy meghaladja a négymillió dollárt.

Egy nappal később a Sotheby's Rembrandt elveszettnek hitt olajképével (Idős hölgy fehér kalapban) csábítja a gyűjtőket. Az 1640 körül készült mű tulajdonosai négy évvel ezelőtt jelentkeztek, a szakértők ezalatt restauráltatták és felértékelték a képet, most pedig három-négy millió dolláros becsértékkel bocsátják árverésre.

A teljes cikk a Magyar Hírlapban

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár