Kutyahúslevestől a kobraraguig – újabb 7 diktátor kedvenc étele
2017. január 6. 08:29
Korábban
Karamellizált dió és grúz bor
A történelem valaha élt egyik legnagyobb mészárosa, Joszif Sztálin általában hagyományos orosz ételeket fogyasztott, azonban származásához hűen a hagyományos grúz konyha bolondja is volt, amelyben főként a dió, a fokhagyma, a szilva, a gránátalma és természetesen a borok dominálnak. A kaukázusi népek egyik legismertebb étele a főként az újév napján és karácsonykor fogyasztott gozinaki, amely karamellizált dióból és sült mézből készül. Külön érdekesség, hogy a Sztálinnak és Leninnek több alkalommal is ebédet kreáló, Szpiridon Ivanovics Putyin orosz szakács (1879-1965) a jelenleg regnáló orosz elnök, Vlagyimir Putyin nagyapja volt. A generalisszimusz egyébként nem vetette meg az alkoholt sem, ám az orosz vodka helyett inkább a grúz borokat szerette, és előszeretettel vett részt ivós játékokban, amelyekre a hat-hét órán át tartó lakomázások közben gyakran kerítettek sort.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
- Már csak az Egyesült Államokban használják a Fahrenheit által alkotott skálát 20:20
- A rendőrséghez fordult lapjának hamisítása miatt Jean-Paul Marat 18:05
- Évtizedek alatt vált az emberiség egyik legfontosabb találmányává a távíró 16:05
- Több tucat ember életét követelte a Brooklyn híd felépítése 15:05
- Székesfehérvár lesz a Múzeumok éjszakájának kiemelt helyszíne 13:20
- Megtalálták Francis Bacon kilenc éve ellopott festményét 11:20
- Néhány állatfajt a kihalás fenyegetett a tömeges mumifikálás miatt az ókori Egyiptomban 09:05
- Nagycsütörtökön mondta el utolsó miséjét Győr püspöke, Apor Vilmos tegnap